Hirmagazin.eu
Otthon, lakberendezés, kert

Avart égetsz a kertedben? Vigyázz, százezres bírság jöhet

Nem mind­egy, mikor, és nem mind­egy, minek gyúj­tasz alá ős­szel a ker­ted­ben, ha meg akarsz sza­ba­dulni az össze­gyűj­tött avar­tól. De érhet na­gyobb baj is, mint a ki­sza­bott bír­ság.

Százezer forintos büntetést kockáztatsz, ha akkor égeted a kertedben az avart, amikor azt tiltja az önkormányzati rendelet. Ez az időszak településenként változó. A büntetés 10-20 ezer forintról indul, de bizonyos esetekben a tűzvédelmi bírság a 3 millió forintot is elérheti!

Avart égetsz a kertedben? Vigyázz, százezres bírság jöhet
Idénymunka (Fotó: Pinterest)

Egy példa: Budakeszin ősszel szeptember 1-től november 3-ig lehet égetni, de kizárólag pénteken 8 és 21 óra, valamint szombaton 8 és 12 óra között.

Ahány település, annyi rendelet, de vidéken járva látható: gyakorlatilag minden évszakban ég az avar vagy a levágott nyesedék… Legfeljebb a szomszéd prüszköl a füst miatt. Rosszabb esetben ő majd máskor vág vissza, amikor a széljárás neki kedvez…

Rendelet tehát van, de ritka eset, ha valakit tényleg megbírságol a helyi közterület-felügyelő. Az önkormányzatok is inkább azt ajánlják, hogy aki teheti, komposztálja a hulladékot.

A nagyobb városokban, üdülőövezetekben pedig bezsákolva, szervezetten viszik el a hulladékot a komposzttelepekre.

Halálos füst: komposztálni kellene otthon is

Egy nagyobb kupac avar 6 órás égésével annyi szállópor keletkezik, mint 250 autóbusz 24 órai folyamatos közlekedése során! Magyarországon évente 16 ezer ember hal meg idő előtt a levegőben szálló részecskék okozta megbetegedésekben.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Fészek,lehetne szögletes is, de mi kerekre szavazunk

info

EZT MIÉRT NEM MONDTA NEKEM SENKI A MŰANYAG ABLAKOMRÓL?

Mazsi

Így lehet csodás kandallód a panellakásodban

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------