Főoldal > Hírek > Tudástár > Autók - motorok - hajók > Autósoknak, az autók szerelmeseinek: autós hírek a Hirmagazin.eu online médiától (Olvasd el és nézd meg!)

Autósoknak, az autók szerelmeseinek: autós hírek a Hirmagazin.eu online médiától (Olvasd el és nézd meg!)

Hirdetés

Egymilliónál jár a Fiat Panda

Olaszország kedvenc autója elérte az egymilliós darabszámot: a G. Vico Pomigliano d’Arco üzem gyártósoráról legördült az egymilliomodik Fiat Panda. A rekorddöntő Panda egy fehér, offroados kiegészítőkkel felöltöztetett 1,2 literes, 69 lovas motorral szerelt City Cross kivitel.

A Fiat panda hármas személyiségének köszönheti példátlan népszerűségét: egy funkcionális városi autó, egy ultra-kompakt terepjáró és egy stílusos városi crossover egyben.

A Panda 1980-ban jelent meg a színen, 1983-ban pedig kihozták belőle a legendás 4×4-es változatot; ez lett az első összkerékhajtású városi autó. 1986-ban a Panda volt az első miniautó dízelmotorral. 2004-ben az Év Autójának is megválasztották, soha előtte nem nyerte el a címet egyetlen miniautó sem. Újabb vívmányként, még ugyanabban az esztendőben a Panda feljutott az 5200 méter magas Mount Everest alaptáborba. A rekordoknak pedig nincs vége, 2006-ban a Pandából született az első sorozatgyártású, metánnal hajtott városi autó. Tavaly februárig 300 ezer ilyen környezetkímélő modellt adtak el. S természetesen a Panda CNG is biometán kompatibilis.

Ma a Fiat Panda Olaszország legnépszerűbb autója, s az egyedüli, amelyik négyféle hajtóanyagú motorral kapható (benzin, dízel, benzin/metán, benzin/LPG). Ezen kívül háromféle konfigurációban (Urban look, City Cross, 4×4), első és négykerék-hajtással, továbbá kézi és robotizált váltóval is kapható.

A SEAT legbiztonságosabb autója

A SEAT Leon Cristobal a márka történetének legbiztonságosabb autója. Ez az “őrangyal” tanulmányautó hat vezetéstámogató biztonsági rendszerrel igyekszik a közúti balesetek legfőbb okainak visszaszorításához hozzájárulni. Ilyen például a figyelmetlenség, a fáradtság, a gyorshajtás vagy az alkoholfogyasztás, amelyek jelenleg a balesetek 80 százalékáért felelősek.

A Leon Cristobal a következő funkciókkal rendelkezik:

Drive-lock: ez a rendszer egy beépített leheletelemző szondát tartalmaz, amely pozitív eredmény esetén blokkolja az autót.
Drive-coach: egy olyan hangvezérelt asszisztens, amelynek segítségével teljes mértékben személyre szabhatóvá válnak a biztonsági figyelmeztetések.
Őrangyal mód: ebben az üzemmódban a járműben található mind a 15 aktív és passzív biztonsági rendszer aktiválva van.
Visszapillantó kijelző: visszapillantó tükör, amely egy hátsó kamerával kiküszöböli az esetleges holttereket.
Fekete doboz: információkat és képeket gyűjt a vezetés során, amelyeket baleset esetén egy kiválasztott okostelefonra továbbít.
Mentor: egy alkalmazás, amely lehetővé teszi a szülők számára, hogy amikor a gyermekük vezeti az autót, szabályozzák a jármű sebességét illetve láthassák a tartózkodási helyét.

Az utazók védőszentje után elnevezett SEAT Leon Cristobal akár 40 százalékkal is csökkentheti az utakon előforduló balesetek számát, amennyiben az utakon közlekedő járművek több, mint fele a Cristobal tanulmányban elérhető funkciókkal van felszerelve.

Nem veszik észre a rendőrt a kakaskodó BMW M3-asok

Piros lámpa, két sáv, két egyforma BMW M3 és minden adott egy kellemes gyorsulási versenyhez, ám főszereplőink elfelejtik megnézni a visszapillantóban, ki van mögöttük, így a könnyed szórakozásból rendőri igazoltatás lett.

Még ha egy álcázott rendőrautó lenne, meg is értenénk, miért járhatott pórul a két BMW-s, ám egy fekete, lámpákkal felszerelt Ford Explorer kelthetett volna némi gyanút embereinkben, mielőtt elkezdik nyomni a gázt városon belül.

Talán annyi szerencséjük volt, hogy nem padlógázzal indultak el a zöldre váltó lámpától, ám így is biztosan kaptak egy kis ejnye-bejnyét, amikor néhányszáz méterrel később mindkettejüket félreállította a szirénázó terepjáró.

Legközelebb jobban körülnéznek, mielőtt kifutópályának nézik a közutat.

..És egy kis mazsolázás: POLICE vs SUPERCARS in Monaco!

Published by: Gumbal

Monaco might be one of the world’s greatest supercar capitals in the world, but with the Top Marques Monaco event, tons and tons of supercars and other sorts of look-at-me machines have rushed onto the tight streets of Monaco. This year, the Police was stopping almost every car. In this video you can see many cars are busted by the police. A €300 ($340) fine won’t probably stop supercars owners from enjoying themselves.. Liked the video? Click the ‘like’ button, comment, and subscribe! Follow me: Subscribe: http://www.YouTube.com/GUMBAL FACEBOOK: http://www.fb.com/GUMBALTV INSTAGRAM: http://www.instagram.com/GUMBALTV TWITTER: http://Twitter.com/GUMBALTV http://www.gumbal.tv

Thank you for the GUMBALTV media for having given us the opportunity to play the video.
The video does not provide monetization, all content on our media is free!

Hirmagazin.eu online media

Forrás / Source: autoblog, youtube

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: