Image default
Bulvár

Autóra zuhant egy magyar turista – egyre többen hódolnak a veszélyes trendnek

Az erkélyugrás évek óta szedi halálos áldozatait Mallorcán, de a részeg külföldi turisták nem tanulnak a tragédiákból. Egy 25 éves magyar nő megúszta súlyos sérülésekkel.

Egyre nagyobb divat a balconing. A turisták az erkélyről vetik magukat a medencébe – néha azonban mellé zuhannak, ami a legtöbb esetben egyet jelent a tragédiával

Súlyos sérüléseket szenvedett egy 25 éves magyar nő, miután pár hete kizuhant egy mallorcai hotel második emeletéről. A balconing, vagyis erkélyugrás már a korábbi években is óriási problémát okozott a turisták körében népszerű spanyol szigeten. A főként brit és német turisták által kedvelt őrült játék idén már három áldozatot követelt. Rendszerint előfordul ugyanis, hogy a részeg fiatalok rosszul mérik fel a távolságot, és a medence mellé esnek.

A vállalkozás lényege, hogy az – általában részeg – turisták emeleti hotelszobáik erkélyéről vetik magukat az úszómedencébe. A balconingnak van egy másik, szintén hajmeresztő változata: amikor egyik erkélyről a másikra másznak át. Az őrült ugrást rendszerint videóra is veszik és feltöltik a YouTube-ra. Szakértők szerint pont a várható népszerűség játssza a legfőbb szerepet abban, hogy az életveszélyes erkélyugrás ennyire népszerű lett.

A fiatal magyar nő zuhanásának körülményei egyelőre rejtélyesek. A brit Daily Mail információi szerint a kétcsillagos Leblon Hotel második emeletéről zuhant a mélybe, de nem a medencébe, hanem egy autó motorháztetőjén landolt. Az eset szerencsére nem végződött tragédiával, de a részeg nő súlyos sérüléseket szenvedett.

A Bors megkereste a szóban forgó hotelt és a külügyminisztériumot, de ezidáig nem válaszoltak a baleset körülményeivel kapcsolatos kérdéseinkre.

Hogy komoly problémáról van szó, azt az is bizonyítja, hogy Mallorcán nemrégiben válságtanácskozást hívtak össze a szállodájuk erkélyéről a medencébe ugráló turisták miatt. A hatóságok magas büntetéssel próbálják visszaszorítani az őrült divatot, 600-1500 euró közötti – a 165 ezer forinttól félmillióig is terjedő – bírságokat szabnak ki az ugrálókra. A szállodák egyelőre annyit tehetnek, hogy kitiltják a saját és mások testi épségét is veszélyeztető vendégeiket. Már ha egyáltalán azok túlélik az ugrást.

Forrás: borsonline.hu

Hasonló hírek

Intim titkairól vallott Balázs Klári

Mazsi

Friss hírek Majka betegeskedő anyukájáról

Mazsi

Elképesztő fogyás, 50 kilótól szabadult meg a magyar énekesnő

Mazsi