Külföld

Ausztriában sem várják tárt karokkal Soros egyetemét! Az osztrák alkancellár által vezetett Osztrák Szabadságpárt mindig is ellene volt, hogy Soros György egyeteme Bécsbe költözzön! Oszd meg!

Ausztriában sem fogadja mindenki szívesen a CEU-t. Az osztrák alkancellár például vándoregyetemnek nevezte az intézményt.

Elmondása szerint az általa vezetett Osztrák Szabadságpárt mindig is ellene volt, hogy Soros György egyeteme Bécsbe költözzön. A bécsiek közül sokan a közösségi oldalakon tiltakoznak. Az egyetem vezetősége közben kártérítési pert indítana a magyar kormány ellen, mert szerintük elüldözték őket Budapestről.

A 888.hu portál bukkant rá arra a cikkre, amely beszámol az osztrák alkancellár CEU-ról alkotott véleményéről. Az Osztrák Szabadságpárt vezetőjének ugyanis nem tetszik, hogy a CEU Bécsbe költözik. Heinz-Christian Strache elmondása szerint pártja mindvégig ellenezte ezt. Az alkancellár vándoregyetemnek nevezte a CEU-t, amely Prága és Budapest után most éppen az osztrák fővárost nézte ki magának, pedig még valódi anyaintézménye sincs az Egyesült Államokban.

A CEU vezetősége hétfőn jelentette be, hogy az amerikai diplomát adó képzéseiket jövő szeptembertől Bécsben indítják el. Az egyetem rektora már akkor arról beszélt: tisztában vannak vele, hogy Bécsben nem mindenki látja őket szívesen, de a világ szerinte  már csak ilyen.

Csakhogy a CEU-t nem csak az osztrák alkancellár nem fogadja szívesen. A 888.hu talált rá azokra a kommentekre, amelyek a CEU Bécsbe költözésének hírére özönlötték el az egyik hírportál Facebook oldalát. A CEU egyébként már  idén tavasszal  bejelentette, hogy az egyetem hamarosan Bécsben is nyit egy kampuszt. Nyár elején alá is írták az erről szóló megállapodást. A CEU rektorhelyettese akkor ezt  előrelépésként értékelte, mondván, hogy így még több hallgatót érnek majd el.

A CEU vezetése most viszont jelezte: azt fontolgatják, hogy kártérítési pert indítanak a magyar kormány ellen. Az egyetem rektorhelyettese a Népszavának azt mondta, hogy budapesti működésüket szerinte a magyar kormány lehetetlenítette el, a költözés pedig anyagi hátrányt jelent majd az egyetemnek.

Forrás:  M1, 888.hu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Undorító videó: kabócát fújkálnak egymás szájába!

info

Most kaptuk: Mészárlás a floridai jógastúdióban, mindent vér borított

Mazsi

Terveiről beszélt Putyin

Edit