Főoldal » Ausztria leszámol a névtelen internetezéssel
Külföld

Ausztria leszámol a névtelen internetezéssel

Ausztriában hamarosan illegálissá válhat a névtelen kommentálás az online fórumokon. A kormány feltett szándéka, hogy eltörli a név nélküli internetezést.

Beszigorít Ausztria: sérülhet az internet szabadsága

Az internetcenzúra kérdése két táborra osztotta a világot. Egyik oldalon a virtuális cenzúrát támogatók növekvő tábora, akik a biztonságra hivatkoznak, a másik oldalon pedig a szabadelvűek, akik szerint a világháló cenzúrázása közvetlen támadás egy egyén véleménynyilvánítási szabadsága ellen.

Az osztrák kormány egyértelműen a cenzúrázók oldalához csatlakozott és tervei szerint kiirtaná a névtelen internetezést. Többek között azt tervezi, hogy a vitafórumokon, chatoldalakon név nélkül kommentálókra súlyos bírságokat szab ki, jelentette a Der Standard.

Az osztrák kormány törvénytervezete arra kötelezné az oldalakat, hogy gyűjtsék be a felhasználók neveit és az internetszolgáltatóik címét. Később, amennyiben nyomozásra kerül sor, akkor az internetszolgáltatóknak kötelező lenne átadni az információkat a hatóságoknak.

A törvénytervezet tulajdonképpen leszámolna a névtelen internethasználattal, az inkognitó móddal, és a híroldal szerint az osztrák kormány így akar védekezni a kormányellenes kritikák és gyalázások ellen. A tervek szerint 2020-ban vezetnék be a törvényt, aminek értelmében a következő feltételeknek megfelelő platformok kötelesek gyűjteni a felhasználók adatait:

  • több mint 100 000 regisztrált felhasználóval rendelkeznek,
  • több mint félmillió euró éves bevétele van,
  • vagy állami 50 000 eurót meghaladó sajtótámogatásban részesül.

Ausztriában hamarosan illegálissá válhat a névtelen kommentálás az online fórumokon. A kormány feltett szándéka, hogy eltörli a név nélküli internetezést.

bitcoinbazis

Hasonló hírek

Bűncselekmény marad az illegális bevándorlás Olaszországban

info

Gázából rakétákkal lőtték Izraelt

info

Ajánlatot tett a terrorista, hogy elkerülje a halálbüntetést

Géza