Főoldal » Ausztrália: megérkezett a folyamatos eső, kihajtottak a leégett növények – képek
Külföld

Ausztrália: megérkezett a folyamatos eső, kihajtottak a leégett növények – képek

Végre megérkezett a várva várt eső Ausztrália keleti részére, ahol az elmúlt hónapokban minden idők lepusztítóbb bozóttüze pusztított.

Viharfelhő Új-Dél-Wales leégett erdősége felett. Kép: Getty Images Hungary

A tűzoltók szerint a záporok és zivatarok teljesen nem fogják eloltani az égő erdőségeket, de jelentősen lassítják a lángok terjedését. Az élet közben elkezdett visszatérni a felperzselt területek némelyikére.

Újraindul az élet egy bozóttűz felperzselte erdős területen, az új-dél-walesi Kulnurában. Kép: MTI/AAP/Joel Carrett

Kelet-Ausztrália egyes részein több csapadék hullott az elmúlt 24 órában, mint egész decemberben – írja a Deutche Welle. Az előrejelzések szerint Új-Dél-Wales, Queensland és Victoria államok szárazságtól sújtott területein a hétvégén még több esőre lehet számítani.

Egy a német lapnak nyilatkozó helyi tűzoltóparancsnok szerint az eső nem fogja eloltani a tüzeket, de lassítja pusztításukat és terjedésüket. Sajnos az esőzéseknek sem lehet maradéktalanul örülni, ugyanis a három éve tartó aszály miatt félő, hogy a talaj nem lesz képes felszívni a hirtelen lezúduló csapadékot, ami áradásokhoz vezethet.

Rég nem látott jelenség a Sydney-i Operaháznál: esernyős emberek sétálnak az esőben. Kép: Getty Images Hungary
Szeptember óta a bozóttüzek otthonok ezreit pusztították el, emellett 29 ember, valamint egymilliárd vadon élő és háziállat halálát okozták.
Eső áztatja az egyik pályát az ausztrál nyílt teniszbajnokságnak otthont adó Melbourne Park teniszközpontban 2020. január 15-én. A bajnokságot idén január 20. és február 2. között rendezik. Kép: MTI/EPA-AAP/Scott Barbour

Egy bozóttűzből kimentett kisállat a Sydney-től délre fekvő Tuross Head településen lévő állatotthonban január 14-én. A kontinensországot sújtó erdő- és bozóttüzekben hatalmas kár keletkezett az élővilágban, egymilliárd emlős, madár és hüllő pusztulhatott el. Kép: MTI/EPA-AAP/Steven Saphore

Hasonló hírek

Letartóztatták a szentpétervári merényletekre készülőket

Géza

Nem változik a német kormány menekültpolitikája

Edit

Altatót énekelt, miközben 3 kisgyermekével végzett a horroranya

Mazsi