Hirmagazin.eu
Főoldal » Ausztrália – Elpusztította a tűzvész a magyar nő farmját: mindene odalett
Külföld

Ausztrália – Elpusztította a tűzvész a magyar nő farmját: mindene odalett

Bemboka (Ausztrália) — Mindene oda lett az ausztráliai tűzvészben egy várpalotai származású magyar nőnek, Müller Melindának.

Az asszony olasz férjével egy mesébe illő farmon teljesen önellátó életet élt. Mindenütt gyümölcsfák, hatalmas zöldséges- kertek vették körül őket, s azt tervezték: egy meditációs központot is létrehoznak, hogy a festői környezetben mások is feltöltődhessenek, kikerülhessenek akár csak pár napra a szürke hétköznapokból. A házaspár élete egy csapásra megváltozott, amikor a két kezükkel felépített otthonuk a tűz martalékává vált.

Melinda és olasz férje bízik a jövőbenMelinda és olasz férje bízik a jövőben

– Az év utolsó napján történt a katasztrófa. Amikor megláttuk a nagy füstöt, már tudtuk, hogy baj van. A tűz két óra alatt érte el a farmunkat – kezdte Melinda, aki egy bőröndnyi ruhát gyorsan összepakolt, a drága szerszámokat, a napenergiához használt eszközöket azonban ott kellett hagyniuk, ugyanis az életüket kellett menteniük. – A veszteségünk pénzben fel sem mérhető. A párom próbálta menteni a menthetőt, de nagyon erős volt a tűz, semmit sem látott a melegben, pedig érezte, hogy veszélyben van az élete. A szomszédok már rég elmenekültek, az állatokat, lovakat, birkákat, teheneket elengedték. Szörnyű látvány volt, úgy éreztük, itt a világvége – idézte fel a szörnyű perceket az asszony, aki férjével együtt barátainál húzta meg magát.

Évek alatt szabták saját ízlésükre az ausztráliai farmot, ezt a kis házat maguk építettékÉvek alatt szabták saját ízlésükre az ausztráliai farmot, ezt a kis házat maguk építették

– Mindent újra kell építenünk, de azt nem tudjuk, mikor kezdhetünk új életet, mivel a tűz nálunk még mindig terjed, a levegő minősége pedig nagyon rossz. A legnagyobb probléma, hogy nincs víz. A farm közelében vannak olyan hegyi patakok, amelyeket az őslakosok még soha nem láttak kiszáradva – mondta Melinda, majd hozzátette, több adományt is kaptak, ebből megrendelték az ivóvízhez szükséges víztartályt, de mást egyelőre nem tudnak elintézni, azt mondta lapunknak, előbb fel kell dolgozniuk a traumát.

Az egykor csinos kis házromokban hever, a magyar nő és férje kezdheti elölről a munkátAz egykor csinos kis házromokban hever, a magyar nő és férje kezdheti elölről a munkát

– Szeretném ezúton is megköszönni mindenkinek, aki segített nekünk. Nagyon büszke vagyok a magyar összetartásra, szerető szívekre. Most nagy szükségünk van arra, hogy lélekben velünk legyenek – zárta a magyar hölgy.

Egymilliárd elhullt állat

Ausztráliában hónapokig óriási bozóttüzek tomboltak, a hatóságok most is folyamatos készültségben állnak. A becslések szerint a lángok több mint 100 fenyegetett állat- és növényfaj természetes élőhelyének legalább 50 százalékára kiterjedtek. A katasztrófában legalább 29 ember meghalt, a legutóbbi információk szerint egymilliárdnál több gerinces állat pusztult el.

Hasonló hírek

Most jött: lövöldözés a reptéren, lezárták a környéket Floridában

Mazsi

Megnyílt a 65. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

info

Újraindult a forgalom a Csatorna-alagútban

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------