Hirmagazin.eu
Főoldal » Atya ég! 4000 méterről ugrott a Tihanyi-apátság 78 éves szerzetese
Sporthirek

Atya ég! 4000 méterről ugrott a Tihanyi-apátság 78 éves szerzetese

Börgönd — Semmi evilági dolog nem ijeszti meg Korzenszky Richárd (78) atyát, még a négyezer méteres magasság sem.

A Tihanyi-apátság nyugalmazott perjele halált megvető bátorsággal vetette magát a mélybe egy repülőgépről – erről a veol.hu írt először.

Korzenszky Richárd a tihanyi templomban „munkaöltözetben” celebrált / Fotó: Tihanyi Bencés Apátság

Ez volt az atya első ejtőernyős tandemugrása, de biztosan nem az utolsó. Az idős szerzetes az ugrás első pillanatában rajongója lett a szabadesésnek, és már azt tervezi, hogy a nyolcvanadik születésnapján újra ugrik majd.

– Mindig lenyűgözött, mekkora bizalom van a kisgyermekekben, akiket az apjuk feldob a magasba és elkap. Ezt a bizalmat szerettem volna megtapasztalni, rábízni magam valamire, amit nem ismerek. Emberi élet nincs jövő nélkül, a jövő pedig kiszámíthatatlan, de kell legyen bátorságom vállalni – magyarázta Richárd atya, hogy miért vállalkozott a szokatlan légi kalandra.

Atya az égben / Fotó: Facebook

Semmi félelem nem volt benne, csak feszültség az ugrás előtt, aztán az is feloldódott a repülés szabadságában. – Döbbenetes élmény volt megtapasztalni a szabadesést, érezni az elemeket, közben látni az alattam mozgó térképet. Repültünk, mint a madarak. Amikor kinyílik a repülő ajtaja, még bent vagyok, odakint az ismeretlen mélység, ez egy köztes állapot, ahonnan nincs visszaút. A halál is egy ilyen élmény, meg kell élni, de csak „az innent látom, az odaátot nem”. A hívő ember számára nem az élet vége, hanem valaminek a kezdete – idézte fel az élményt.

Félelem nem, de izgalom volt bőven, amikor kiléptek a semmibe / Fotó: Facebook

Az ugrást szervező Albatrosz Repülő Egyesület tagjai hamar szívükbe zárták az atyát. – Hibátlan vendég volt, pont azt tette, azt érezte, amit ilyenkor kell, meghazudtolva a korát. Jövőre Tihany fölött szeretnénk ugrani vele – ígérte Hegyháti Zoltán, az egyesület vezetője.

A földet érés után az idős szerzetes társai elismerően tisztelegtek a teljesítménye előtt/ Fotó: Facebook

220 km/óra

4 ezer méteres magasságig nem kell oxigénpalackot vinni, ezért ez az optimális magasság az ugráshoz. Ha tiszta az idő, onnan több száz kilométeres távolságban is ellátni. A gép 20-25 perc alatt ér fel, innen 2800 méteres zuhanás következik. Az atya és más ejtőernyősök is 10 másodperc alatt érik el a 220 km/h-s esési sebességet. Akik már ugrottak, állítják, a közhiedelemmel ellentétben nem liftezik az ember gyomra úgy, mint a hullámvasúton, viszont hosszú másodpercekig nem tudni, hol van a fent és a lent.

blikk

Hasonló hírek

Gianni zászlót fordít: így várják sztárjaink az EB-sorsolást

Mazsi

Nyílt levél Kiss László mellett

info

Bravúros eredményt ért el a Fradi Zágrábban!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!