Hirmagazin.eu
Főoldal » Átment a parlamenten: indul a rendeleti kormányzás, meglett a kétharmad
Belföldi hírek

Átment a parlamenten: indul a rendeleti kormányzás, meglett a kétharmad

Az Országgyűlésben kétharmados többség állt a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslat, illetve e rendkívüli jogrend mellé. Az ellenzék egyetlen dologhoz ragaszkodott, de hiába.

Szavazott az Országgyűlés a kormány koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatáról, amely rendeleti kormányzás lehetősége előtt nyitotta meg a kormány számára, a veszélyhelyzet idejére. A jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazatára volt szükség az elfogadáshoz, vagyis teljes létszám esetén 133 fő – a Fidesznek és a KDNP-nek pedig éppen ennyi képviselője van a Tisztelt Házban.

A szavazás eredményeképp 137 igen, 53 nem ellenében a parlamenti kétharmad megszavazta a koronavírus elleni védekezésről szóló javaslatot.

A koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslat a veszélyhelyzet idejére lehetővé teszi, hogy

a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozzon az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében.

Az indítvány elfogadása garantálja, hogy a kabinet koronavírus elleni fellépés érdekében eddig hozott rendeletei is hatályban maradhassanak.

Az ülés előtt az ellenzék közös sajtótájékoztatót tartott a Kossuth téren, az ellenzéki pártok abban az esetben lettek volna hajlandóak támogatni a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvényt, ha abba időkorlátot építenek. Ezt az álláspontot az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik, a DK, az LMP és a Momentum politikusai is megerősítették a tájékoztatón. A parlamentben a törvényjavaslat vitáján azt hangsúlyozták, erre a törvényre nincs is szükség, a kijárási korlátozás épp ennek a példája.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Magyarország Miniszterelnöke nem tud meglenni munka nélkül! Tegnap már újra dolgozott! Oszd meg!

Géza

Baranyi Krisztina nyerte a ferencvárosi előválasztást

Géza

Vita zajlik a szemétszállító cég gazdálkodásáról

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------