Hirmagazin.eu
Főoldal » Atlétikai centrumot kap a szegedi egyetemi sportélet
Gazdaság

Atlétikai centrumot kap a szegedi egyetemi sportélet

Hosszú idő óta ez az első nagyobb sportberuházás a Szegedi Tudományegyetemen.

Atlétikai centrumot alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetem Hattyas sori sportközpontjában. Az 1,6 milliárd forintos beruházásban egy 400 méteres 8 sávos rekortán borítású atlétika pálya jön létre.

A pálya belsejében egy füves labdarúgópálya és a technikai számokat kiszolgáló területek, így például súlylökő, gerelyhajító, diszkoszvető, kalapácsvető, magasugró, távolugró és gyakorlópályák is létesülnek.

A projektben egy 300+100 főt befogadó lelátó, konditerem, és egy 80-100 férőhelyes öltözőblokk is épül. Mindezek mellett egy 80×10 méteres fedett futófolyosót is kiépítenek.

Multifunkciós sportcsarnokot is terveznek

A kormányzati támogatásból megvalósuló beruházás kivitelezését várhatóan jövő év elején kezdik. Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja a projektről szóló közleményben elmondta, hosszú idő óta ez az első nagyobb sportberuházás a Szegedi Tudományegyetemen.

Hozzátette, az intézménynek az Egészségfejlesztő Egyetem projekt részeként további fejlesztési tervei vannak. Ezek közt szerepel a Topolya sori sportcsarnok fejlesztése és egy korszerű multifunkciós sportcsarnok építése is.

magyarepitok

Hasonló hírek

Nők kedvezményes nyugdíjazása

Géza

Több ezer kft. szűnhet meg a kötelező törzstőkeemelés miatt

info

Itt a hivatalos teszt: ezek a legjobb és legrosszabb magyar tejfölök

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------