Főoldal » Atlétikai centrumot kap a szegedi egyetemi sportélet
Gazdaság

Atlétikai centrumot kap a szegedi egyetemi sportélet

Hosszú idő óta ez az első nagyobb sportberuházás a Szegedi Tudományegyetemen.

Atlétikai centrumot alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetem Hattyas sori sportközpontjában. Az 1,6 milliárd forintos beruházásban egy 400 méteres 8 sávos rekortán borítású atlétika pálya jön létre.

A pálya belsejében egy füves labdarúgópálya és a technikai számokat kiszolgáló területek, így például súlylökő, gerelyhajító, diszkoszvető, kalapácsvető, magasugró, távolugró és gyakorlópályák is létesülnek.

A projektben egy 300+100 főt befogadó lelátó, konditerem, és egy 80-100 férőhelyes öltözőblokk is épül. Mindezek mellett egy 80×10 méteres fedett futófolyosót is kiépítenek.

Multifunkciós sportcsarnokot is terveznek

A kormányzati támogatásból megvalósuló beruházás kivitelezését várhatóan jövő év elején kezdik. Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja a projektről szóló közleményben elmondta, hosszú idő óta ez az első nagyobb sportberuházás a Szegedi Tudományegyetemen.

Hozzátette, az intézménynek az Egészségfejlesztő Egyetem projekt részeként további fejlesztési tervei vannak. Ezek közt szerepel a Topolya sori sportcsarnok fejlesztése és egy korszerű multifunkciós sportcsarnok építése is.

magyarepitok

Hasonló hírek

Országszerte megtelnek a szállodák szilveszterkor, több tízezren érkeznek külföldről is

Géza

Önkéntes pénztári hozzájárulás, adomány adója, kedvezménye 2019-ben

Géza

Kétmilliárdos büntetést szabtak ki az online pénztárgéppel csalókra

Edit