Hirmagazin.eu
Főoldal » Átlag 6-7 percenként meghalt egy magyar koronavírusban az elmúlt napon: riasztó méreteket öltött a járvány, itt vannak a friss adatok – Orbán Viktor: nincs lazítás, maradnak a korlátozó intézkedések!
Egészség - betegség

Átlag 6-7 percenként meghalt egy magyar koronavírusban az elmúlt napon: riasztó méreteket öltött a járvány, itt vannak a friss adatok – Orbán Viktor: nincs lazítás, maradnak a korlátozó intézkedések!

Mint arról korábban médiánk is beszámolt, javában zajlik Magyarországon a koronavírus-járvány harmadik hulláma, napról napra nő a fertőzésben elhunytak száma.

A szakemberek szerint ez nem az a pillanat, amikor lazíthatunk / Fotó: Northfoto

A szakemberek szerint ez nem az a pillanat, amikor lazíthatunk / Fotó: Northfoto

Orbán Viktor ma az operatív törzs ülésén kezdte a napot, majd a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút, ahol elmondta: a korlátozások változatlan formában fennmaradnak hétfőtől, egy hétig még biztosan.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Ennyi idő alatt azonban sok minden változhat, ezért hoztak csak egy hétre előre döntést. Két hét múlva a húsvét fontos lesz, hiszen az egész ország felkerekedik, mindenki meglátogat mindenkit: ez külön járványügyi kezelést igényel majd. A miniszterelnök által ismertetett tudnivalókról itt írtunk bővebben.

Mindenki ezt olvassa most!

Orbán Viktor az interjú során ismertette a friss járványügyi adatokat is: az elmúlt 24 órában meghalt 213 honfitársunk, kórházban sokan vannak, többen, mint valaha. Lélegeztetés nélkül több mint 9 ezer beteget ápolnak, így a szakemberek szerint ez nem az a pillanat, amikor lazíthatunk. A kormányfő elmondta azt is, hogy jelenleg 1174-en vannak lélegeztetőgépen.

Orbán Viktor bejelentései a következő hetekről: nincs lazítás, maradnak a korlátozó intézkedések

Orbán Viktor az operatív törzsnél kezdte a napot, utána a Kossuth Rádióban ismertette a magyarokkal, hogyan is állunk a járvány elleni harcban, mire kell számítani a védekezésben a következő hetekben.

Csütörtökön Gulyás Gergely a kormányinfón bejelentette a kormány döntéseit, közölve, pénteken ülésezik az operatív törzs a miniszterelnök részvételével, ezután pedig rádióinterjújában jelenti majd be Orbán Viktor a következő időszakra vonatkozó terveket, intézkedéseket.

Az operatív törzzsel már tárgyalt, most jöjjenek a bejelentések.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

A legfontosabb döntés, hogy a korlátozások változatlan formában fennmaradnak hétfőtől, egy hétig még biztosan. Azért van erre szükség, mert a fertőzés rekordokat dönt a harmadik hullámban.

Az elmúlt 24 órában meghalt 213 beteg, kórházban sokan vannak, többen, mint valaha. Lélegeztetés nélkül több mint 9 ezren vannak, s a szakemberek szerint ez nem az a pillanat, hogy lazíthatunk. 1174-en vannak lélegeztetőgépen.

Az a kérdés, hogy bírja-e az egészségügy – mondta Orbán Viktor, megjegyezve, hogy van elég lélegeztetőgépes ágy.

Minden kórház biztos irányítás alatt van, ám mindenhol van hiány: vagy orvos vagy ápoló, vagy rossz térben elhelyezett intenzív osztályok. A rezidens orvosokat és a frissen diplomázottakat javarészt beoltották és már vezényelték is, a végzős orvostanhallgatók most jönnek az oltásban.

Az operatív törzs mai ülésének legfontosabb kérdése az volt, hogy az oltások felgyorsulásától várhatjuk-e azt, hogy hamarosan lazíthatunk. Most sok fiatal betegünk van. Van összefüggés a megbetegedés és a fertőzés lefolyásának gyorsasága, illetve a cukorbetegség és a túlsúlyosság között. Orbán hozzátette: a családok nehéz helyzetben vannak, mert otthon vannak a kisebb gyerekek. További szigorító intézkedéseket már nagyon nehezen viselne el az ország, de jó esély van arra, hogy az iskolákat újra lehet majd nyitni. A fiataloknak üzente: jó esélyük van, hogy szabad nyaruk lesz.

A szépségipar dolgozói, a boltosok vannak a legnehezebb helyzetben. A kisvállalkozásokat arra kérte a miniszterelnök, hogy tartsanak ki, erős és bőséges lesz a következő gazdasági év.

Született még egy fontos döntés ma reggel: minden héten négyszer-ötször annyi embert oltunk, mint ahányan megbetegednek, ehhez viszont vakcina kell. Lezárult a nemzeti konzultációt, megvannak a válaszok. Az operatív törzstől azt kérte a kormányfő, hogy készítse el az újrainditási tervet. A konzultációban is látni, hogy csak fokozott újrainditás lehetséges, ez viszont a beoltottak számától függ. Az újranyitást akkor tudjuk megkezdeni, ha 2,5 millió ember be lesz oltva . A mai napon meghaladja majd a 1,5 milliót a beoltottak száma.

Egy hét alatt sok minden változhat, ezért hoztak csak egy hétre előre döntést. Két hét múlva a húsvét fontos lesz, hiszen az egész ország felkerekedik, mindenki meglátogat mindenkit: ez külön járványügyi kezelést igényel. A jövő héten újabb egy hét intézkedéseiről döntenek. A konzultációban rész vevők 65 százaléka szerint akinek van igazolványa, kapjon felmentést. A fertőzésen átesetekkel együtt 2 millió dokumentáltan védett személy van. Nyitottak egy harmadik csatornát, ha valaki úgy érzi, hogy átesett a fertőzésen, ott kivizsgálják, és ha tényleg átesett a fertőzésen, ő is megkapja az igazolványt. Az újrainditási tervben lesznek olyan szolgáltatások, amiket csak a vakcinaigazolvánnyal rendelkezők vehetnek igénybe.

A kormányfő hozzátette: a baloldaltól azt kéri, hagyja abba az oltásellenes kampányt, mert ez sokat segítene az országnak.

Az AstraZeneca beszerzését Brüsszel intézi. A vakcinabeszerzéseket Brüsszel elszúrta, ami ugyanolyan nagy csalódás, mint a migráció kezelése. 500 ezerrel kevesebb AstraZeneca jön a következő két hónapban, mint amiről megállapodtak. A keleti vakcinabeszerzésnek továbbra is Szijjártó Péter a felelőse, mostani feladata az, hogy a kieső AstraZeneca-oltásokat kínaival és orosszal pótolja. Brüsszeltől most nem útlevélszabályokat várunk. A kontinens rossz lelkiállapotban van, az országot lelkileg is újra kell indítani. Művészekre, egyházakra, mindenkire szükség lesz.

A kormányfő elmondta: sok ezer oltóponton zajlik az oltás, de vakcinából kevés van. Azok a háziorvosok, akik úgy gondolják, a rendelő nem alkalmas az oltás lebonyolítására, kérdezzék meg a kormányhivatalnál, hogy utóbbi miben tudna segíteni.

Szóba került a kilépés a Néppártból: jó volt, szép volt, elég volt – mondta Orbán.

A nagy töréspont a migráció volt, most meg a járvány. A lengyel miniszterelnökkel és Salvinivel újraszerveznék az európai jobboldalt.

 

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Mindenki orvosságként tekint a kamilla teára, de ezekről a hatásairól senki nem beszél!

Mazsi

Világszerte már közel 4 millióan gyógyultak fel a koronavírus-betegségből

Géza

Egy forradalmi orvosi felfedezésnek köszönhetően a cukorbetegek megmenekülhetnek az inzulininjekciótól

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!