Image default
Külföld

Átfogó hadjárat a korrupció ellen Szerbiában (Videó)

Különböző korrupciós ügyekben Szerbiában letartóztattak 79 embert, köztük egy korábbi minisztert és több volt, magas rangú tisztségviselőt, polgármestereket és ex-polgármestereket, valamint vállalatok igazgatóit.

Átfogó hadjárat a korrupció ellen Szerbiában

Ez a korrupció és a pénzügyi bűncselekmények elleni legnagyobb hadjárat az országban évtizedek óta.

A bűncselekményekkel vádolt emberek több mint 100 millió euró értékű kárt okoztak.

– Vádemelés történt az őrizetbe vettek ellen, mert felmerült, hogy 2004-től napjainkig több bűncselekményt is elkövettek, egyebek közt pénzmosást, hűtlen kezelést, okirat-hamisítást, valamint hivatali visszaélést, zsarolást és a közbeszerzésekkel való visszaélést – mondta a belügyminiszter, Nebojsa Stefanovic.

A szóban forgó volt miniszter Slobodan Milosavljevic, az ellenzéki demokrata párt tagja, aki a mezőgazdasági területekért volt felelős 2007 és 2008 között. Hivatali visszaéléssel vádolják.

Az ellenzéki párt vezetője azt állítja, hogy a letartóztatások politikai indíttatásúak. A legtöbb őrizetbe vett a demokrata párt tagja, csak néhányan közülük a kormányzó szocialista párt tagjai. A rendőrség öt gyanúsítottat még köröz. Szerbia december 14-én kezdte meg az Európai Unióval a csatlakozási tárgyalásokat, az egyik legfontosabb kérdés a korrupció felszámolása.

Forrás: euronews

Hasonló hírek

Többször is jelzett az eltűnt argentin tengeralattjáró

Géza

A Menedék nevű Soros-szervezet folytatja a magyar emberek “érzékenyítését”

Géza

Akár még elnök is lehet a muszlimellenes milliárdos

Edit