Főoldal » Átalakítaná a budapestiek parkolási szokásait a főpolgármester – videó
Belföldi hírek

Átalakítaná a budapestiek parkolási szokásait a főpolgármester – videó

Át szeretné alakítani a budapestiek parkolási szokásait a főpolgármester.

Pénteken egyebek mellett arról beszélt, hogy a fővárosi lakók ingyenes parkolását nem szüntetné meg, de azt elképzelhetőnek tartja, hogy az ilyen parkolóhelyek ne az emberek lakóhelyének környékén legyenek.

Dolgozunk azon, hogy mivel lehetne kiváltani ezt a jogot” – válaszolt Karácsony Gergely főpolgármester a 24.hu-nak, amikor az újságíró arról kérdezte, szóba jöhet-e Budapesten a lakóhely környéki ingyenes parkolás megszüntetése. A főpolgármester szerint ezt az általa privilégiumnak nevezett intézkedést az eddigi tervek is megkérdőjelezték.

A főpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján is elismerte, hogy újra kell értelmezni a budapestiek parkolási szokásait. Azt viszont már kikérte magának, hogy megszüntetné az ingyenes parkolást. Szavai szerint a budapestiek számára lenne ingyenes parkolóhely, csak éppen elképzelhető, hogy nem a lakóhelyük környékén.

A közterületen való parkolás lehetetlenné teszi például a városon belüli gyalogosközlekedést, és lehetetlenné teszi, hogy a belvároson belül újabb területeket tudjunk zöldíteni, nem a parkolóhelyeket szeretnénk csökkenteni, hanem a közterületen való parkolás kapcsán szeretnénk előrelépni, aminek egyik lehetséges opciója az, hogy más parkolási lehetőségeket biztosítunk” – mondta a főpolgármester.

A zöldítés és klímavédelem állt Karácsony Gergely kampányprogramjának középpontjában is, amelyben akkor szinte minden oldalon megígérte, hogy a főváros élen jár majd a klímatudatosságban.

A konkrét intézkedések azonban mégis váratnak magukra, pedig Karácsony Gergely a párbeszédes Dorosz Dávid személyében egy klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettest is kinevezett. És bár egy korábbi Facebook-bejegyzésben maga is úgy fogalmazott, hogy a klímaválság csak „az új városvezetés tervezési döntéseiben élvez prioritást”, a főpolgármester tagadta, hogy mindez retorikai fogás lenne.

Gyakorlati terveiről azonban ezúttal sem derült ki sok. Pénteken mindössze annyit ígért, hogy később majd ezekről is lesz szó.

m1, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Meglőttek egy férfit Budapesten

info

Titkosszolgálati szakértő: nagyhatalmi játszma zajlik Szíriában

Edit

Ezt gondolja magáról Soros György

Géza