Image default
Belföldi hírek

Átadták Szombathely új stadionját és sportcsarnokát

A Rohonci úti sporttelepen a régi stadion lebontása után egy 9000 fős, UEFA IV-es besorolású, teljesen fedett lelátóval rendelkező labdarúgó-stadiont jött létre. Az 56 ezer négyzetméteres sportkomplexumban emellett egy új multifunkcionális sportcsarnok is felépült.

Az 50 méter széles és 60 méter hosszúsportcsarnok földszintjén a sakkozók, birkózók, ökölvívók, súlyemelők kaptak helyet, és ugyanott található egy konditerem és a bemelegítő folyosó.

Az első emeletet a kézilabdázók, futsalosok, röplabdázók és az utánpótlás labdarúgó játékosok foglalhatják majd el. Itt található egy centerpálya is, ötszáz fős lelátóval.

A szerdai eseményen Hende Csaba az országgyűlés alelnöke azt hangsúlyozta, bár a két ágazatra költött kiadásokat sokszor egymással szembe szokták állítani, valójában a sport- és az egészségügyi fejlesztés ugyanannak tekinthető.

„Amit erre a sportkonplexumra költöttünk az egyben egészségügyi kiadás is: azok a fiatalok, akik itt fognak sportolni, itt tanulnak meg győzni, kapcsolatokat építeni, egészséges felnőtté válnak, és meg is őrzik az egészségüket.

A rájuk jutó egészségügyi kiadás jóval kisebb lesz.”

Beszédében arra is rámutatott, az új létesítmény korszerű technológiával épült, energiafelhasználása is takarékos, ezért fenntartása valószínűleg nem fog többe kerülni mint a régi, lebontott sportcentrumnak.

Forrás és képek: magyaridok.hu

 

Hasonló hírek

„Péter, menj, és váltsd le az Orbán-rendszert!”

Géza

Megkezdődik Őrhalomnál az új Ipoly-határhíd beruházása

Géza

A Visegrádi Csoport magyar elnöksége (Olvasd el és nézd meg!)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------