Hirmagazin.eu
Főoldal » Átadták Szombathely új stadionját és sportcsarnokát
Belföldi hírek

Átadták Szombathely új stadionját és sportcsarnokát

A Rohonci úti sporttelepen a régi stadion lebontása után egy 9000 fős, UEFA IV-es besorolású, teljesen fedett lelátóval rendelkező labdarúgó-stadiont jött létre. Az 56 ezer négyzetméteres sportkomplexumban emellett egy új multifunkcionális sportcsarnok is felépült.

Az 50 méter széles és 60 méter hosszúsportcsarnok földszintjén a sakkozók, birkózók, ökölvívók, súlyemelők kaptak helyet, és ugyanott található egy konditerem és a bemelegítő folyosó.

Az első emeletet a kézilabdázók, futsalosok, röplabdázók és az utánpótlás labdarúgó játékosok foglalhatják majd el. Itt található egy centerpálya is, ötszáz fős lelátóval.

A szerdai eseményen Hende Csaba az országgyűlés alelnöke azt hangsúlyozta, bár a két ágazatra költött kiadásokat sokszor egymással szembe szokták állítani, valójában a sport- és az egészségügyi fejlesztés ugyanannak tekinthető.

„Amit erre a sportkonplexumra költöttünk az egyben egészségügyi kiadás is: azok a fiatalok, akik itt fognak sportolni, itt tanulnak meg győzni, kapcsolatokat építeni, egészséges felnőtté válnak, és meg is őrzik az egészségüket.

A rájuk jutó egészségügyi kiadás jóval kisebb lesz.”

Beszédében arra is rámutatott, az új létesítmény korszerű technológiával épült, energiafelhasználása is takarékos, ezért fenntartása valószínűleg nem fog többe kerülni mint a régi, lebontott sportcentrumnak.

Forrás és képek: magyaridok.hu

 

Hasonló hírek

Végre, megszületett az első kérdés, amelyben NEMZETI EGYSÉG van! Oszd meg!

Géza

Folyamatosan fejlesztik a honvédség különleges rendeltetésű alakulatát

Géza

Odavág a NAV, ha nem kapjuk meg a kötelező béremelést

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------