Főoldal » Átadták a Nobel-díjakat Stockholmban
Kultúra

Átadták a Nobel-díjakat Stockholmban

Átadták az orvosi, fizikai, kémiai, irodalmi Nobel-díjakat és a közgazdasági Nobel-emlékdíjat csütörtökön Stockholmban.

Átadták a Nobel-díjakat Stockholmban

A neutrínóoszcilláció felfedezéséért Kadzsita Takaaki japán és Arthur B. McDonald kanadai tudóst tüntették ki idén a fizikai Nobel-díjjal. A két fizikus kulcsszerepet játszott a jelenség felfedezésében és annak bizonyításában, hogy a neutrínóknak van tömegük.

A DNS-javítás mechanizmusvizsgálataiért Tomas Lindahl svéd, Paul Modrich amerikai és Aziz Sancar török-amerikai tudós nyerte el idén a kémiai Nobel-díjat.

A fertőző betegségek kutatása területén elért eredményeiért William C. Campbell ír, Omura Szatosi japán, illetve Juju Tu kínai tudós vehette át az idei orvosi-élettani Nobel-díjat.

Az irodalmi elismerést idén Szvetlana Alekszijevics fehérorosz ellenzéki író vehette át. A 67 éves szerzőt “polifonikus írásaiért tüntették ki, amelyek a szenvedésnek és a bátorságnak állítanak emléket korunkban”.

A közgazdasági Nobel-emlékdíjjal Angus Deatont, a Princeton Egyetem közgazdász professzorát jutalmazták, a fogyasztás, szegénység és jólét témakörében végzett kutatásaiért.

Forrás: euronews

Hasonló hírek

POSZT – Az Isten ostora lett a legjobb előadás

info

Most közölték: elhunyt Székhelyi József

Mazsi

Busójárással, tikverőzéssel és rönkhúzással zárul a farsang

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------