Image default
Gazdaság

Átadták a harkányi gyógyfürdő újjávarázsolt épületét

A Baranya megyei fürdőhely folyamatosan újul meg – most a szaunavilágot is magába foglaló II. épületet adták át, de újabb medencefelújítások és csúszdaépítkezések várhatóak.

Korábban többször beszámoltunk már arról, hogy a harkányi gyógyfürdő jelentős többütemű rekonstrukción megy keresztül. Miután többek között 2016-ban átadtak egy csúszdaparkot, most teljes külső-belső felújításon esett át a Pécstől délre fekvő település fürdőjének egy része.

Szaunavilágot és modern wellness-t adtak át

Ebben a szakaszban mintegy egymilliárd forintból összesen 4900 négyzetmétert restauráltak. A mai hivatalos átadó után ebből 3000 négyzetméter már a vendégek élvezhetnek. A megújult tömb földszintjén egy teljes wellness-részleget kialakítottak, számos szaunával. Megújult az étterem, lifteket szereltek fel és modernizálták a vizesblokkokat is. Az emeleten átadtak egy tornatermet és 120 nyugágyat helyeztek el a pihenőterekben.

Kevesebb, mint egy év alatt készült el

Az új épület belseje (mti)

A most átadott beruházás kevesebb, mint egy éve, 2018 júliusában rajtolt el és nem az utolsó a Harkányt érintő fejlesztések sorában. Az állam a tavalyi év végén mintegy 3,3 milliárd forintnyi forrást biztosított újabb fejlesztésekre, mely összesen 3 év alatt válik elérhetővé.

A következő projekt várhatóan idén ősszel kezdődik meg: a hármas medence rekonstrukciója már néhány hónapon belül elrajtolhat. Ezt követően egyebek mellett újabb csúszda- és medencefejlesztések indulhatnak el.

magyarepitok

Hasonló hírek

MNB: nem változott az alapkamat

info

Elképesztő döntés! A magyarokat is érintheti! Oszd meg!

Géza

Magyarország is részesül..

Géza