Hirmagazin.eu
Főoldal » Aszad a kulcs (Videó)
Külföld

Aszad a kulcs (Videó)

Basar al-Aszad elnök meglepetésszerű moszkvai látogatása október 21-én világosan megmutatta, mennyit jelent a szír rezsimnek az orosz támogatás. Aznap Putyin elnök elmondta a saját megoldását a szír háborúval kapcsolatban.

Aszad a kulcs

– Hosszútávú megoldás csakis politikai úton érhető el, minden politikai, etnikai és vallási erő részvételével. A végső szót pedig a szíriai embereknek kell kimondani.

Néhány nappal korábban Oroszország másképp is demonstrálta erejét, amikor a Kaszpi-tengerről lőtte rakétákkal Aszad elnök ellenségeinek pozícióit. Az orosz támogatás döntő jelentőségű volt az Aszad-rezsim túlélése szempontjából.

De Irán is harcol a szír haderő mellett, ezáltal pedig az egyik legfontosabb tényezővé vált a konfliktusban.

Teherán diplomáciai részvétele hatalmas előrelépés egy emigrációban élő szíriai elemző, Tarafa Baghajati szerint.

– Azt hiszem a szíreknek nagyon fontos Aszad és a rezsim sorsa, és az átmenet módjáról tárgyalóasztal mellett, Irán és Oroszország részvételével fognak dönteni. Ha sikerül tisztázni ezt az ügyet, akkor megláthatjuk a fényt az alagút végén.

Az ellentmondásos ügy, amit a diplomatáknak meg kell oldani, az Basar al-Aszad sorsa. Az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek is probléma ez, de Szaúd-Arábiának és Törökországnak, a két regionális erőnek is. Aszadot viszont támogatja Oroszország és Irán is.

Szeptemberben Barack Obama amerikai elnök nyitotta meg az ENSZ közgyűlését:

– Az Egyesült Államok kész együttműködni minden állammal, beleértve Oroszországot és Iránt is, hogy megoldjuk ezt a konfliktust. Igen, a realizmus diktálja a kompromisszumot, hogy véget vessünk a háborúnak és megsemmisítsük az Iszlám Államot. De a realizmus azt is előírja, hogy rendezetten adjuk át a hatalmat Aszadtól egy új vezetőnek.

A több mint négy éve tartó vérontás során Szíria vált az Egyesült Államok és Oroszország közötti konfrontáció legfontosabb terepe, az ellentét pedig maga Aszad elnök: az Egyesült Államok szerint nélküle, Oroszország szerint viszont vele kell folytatódnia Szíria történelmének.

 

Forrás: euronews

Hasonló hírek

Japánban több mint egymillió embert kell kimenekíteni a heves esőzések miatt – videó

Géza

Hadi helyzet Aleppo tartományban

info

Többnejűséget akarnak a muszlimok Olaszországban!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------