Hirmagazin.eu
Főoldal » Árvíz pusztít Mianmarban és Indiában
Külföld

Árvíz pusztít Mianmarban és Indiában

hirmagazin_2015-08-03_154715
Legalább negyvenhat halálos áldozata van a Mianmarban több napja pusztító árvizeknek. Több mint kétszázezer embert sújt a katasztrófa, az ország egyes övezeteit az ár elzárta a külvilágtól – közölték hétfőn a hatóságok. A szomszédos Indiában legalább hetvenöt ember halt meg a heves esőzések okozta áradásokban.
Otthonukból kimenekített lakosok egy átmeneti szálláson a mianmari Kaléban, ahol árvíz pusztít 2015. augusztus 3-án. Mianmarban a júniusban kezdődött monszunesők okoztak árvizet az ország számos régiójában (MTI)
Mianmarban az özönvízszerű monszunesők miatt gyorsan emelkedett a folyók szintje és földcsuszamlások keletkeztek. Több ezer ház omlott össze, termőföldeket öntött el, hidakat, utakat rongált meg az árvíz.

A szociális minisztérium adatai szerint negyvenhat ember halt meg, és több mint kétszázezret érintettek az országszerte dúló áradások. A tárca felgyorsítja a segítségnyújtást és a mentést.

Az ENSZ vasárnap figyelmeztetett arra, hogy egy olyan nagy kiterjedésű, szegény országban, mint az egykori Burma, ahol elmaradott az infrastruktúra, a katasztrófa felmérése több napig is eltarthat.

Az árvíz által leginkább sújtott négy övezet az ország központi és nyugati részén található.

Az ország középső részén fekvő Szagaing régióban egy helyi asszony elmondta, nem kaptak riasztást, így azt hitték, hogy a szokásos esőzésről van szó. A házukat órák alatt elöntötte az ár, végül egy kolostorban találtak menedéket.

Több szövetségi államban, például Csinben, számos földcsuszamlás történt, az állam székhelyén, Hakában hétszáz ház omlott össze. Helyi lapértesülések szerint a közelben ötezer embert helyeztek el ideiglenes sátortáborokban.

Thein Szein mianmari államfő megígérte, hogy a kormány minden segítséget megad, de Csin állam egyes részeit az ár elzárta a külvilágtól.

Az esőzés Rakhin államban is pusztított, ahol 2012 óta 140 ezer rohingja muzulmán menekült él sátortáborokban.

Ugyancsak hétfőn az indiai hatóságok arról számoltak be, hogy az ország keleti részén legkevesebb hetvenöten meghaltak a heves esőzések okozta áradások következtében és tízezrek kényszerültek meghúzni magukat a katasztrófavédelem által felállított ideiglenes menedékhelyeken.

“Nem volt a mostanihoz hasonló áradás az utóbbi négy évben. Nem vagyunk urai a helyzetnek” – vallotta be az áradások által leginkább sújtott Nyugat-Bengál állam kormányzója.

Forrás: metropol; Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Letartóztattak egy börtönalkalmazottat, aki segítette a két fegyenc szökését New York államban

info

Brexit: Trump rákapcsolt, dicséri Boris Johnson brit miniszterelnököt

Géza

Trump: Észak-Korea ne becsülje alá a civilizált világot

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!