Főoldal > Hírek > Newspaper > HOLLAND - Language Learning > Arrestaties bij uitdelen ‘verzetspepperspray’ door PVV in Nederland
Arrestaties bij uitdelen 'verzetspepperspray' Wilders in Nederland
©ANP

Arrestaties bij uitdelen ‘verzetspepperspray’ door PVV in Nederland

Hirdetés

2016-01-23, 13:40 – Bron: Volkskrant.nl

Arrestaties bij uitdelen 'verzetspepperspray' Wilders in Nederland

©ANP

De politie in het Nederlandse Spijkenisse heeft een tiental mensen opgepakt die demonstreerden tegen Geert Wilders. De PVV-leider deelde vanmiddag “verzetspepperspray” uit op de markt, waarmee vrouwen zich kunnen verdedigen tegen “islamitische testosteronbommen”. Aanleiding voor de actie waren de massale aanrandingen van vrouwen in onder meer Keulen.

Volgens de NOS zijn de arrestanten voornamelijk vrouwen die gehoor hadden gegeven een oproep op Facebook. Zij wilden de spray inzamelen, om te voorkomen dat ‘er verkeerde dingen mee gebeuren’.

Het gaat niet om echte pepperspray, dat is verboden in Nederland, maar een spray met een felgekleurde vloeistof die in het gezicht gespoten kan worden als legaal alternatief zelfverdedigingsmiddel. De PVV wil dat het verbod op pepperspray in Nederland zo snel mogelijk wordt opgeheven.

Volgens Volkskrantverslaggever Elsbeth Stoker was het  dringen op de markt in Spijkenisse om de zogenaamde ‘verzetspepperspray’ van de PVV. Mensen dromden om elkaar, een enkeling kreeg de spray in de handen gedrukt. Na drie kwartier was de PVV-karavaan weer vertrokken.

“Ik vind het gewoon leuk om hem te zien. Hij schopt overal tegenaan”, aldus een andere vrouw die niet met haar naam in de krant wil. “Al het geld gaat naar het buitenland.”

Een andere vrouw wilde de spray voor haar vriendin. “Niet omdat we bang zijn, dat maakt me niet uit. De asielzoekers zijn eerder bang voor ons. Ik wil de spray omdat ie van de PVV is.”

In een video die de PVV deze week op YouTube plaatste sprak Wilders over een “seksuele jihad” van “duizenden Arabische mannen” tegen vrouwen. “Het is een ramp die vermeden had kunnen worden en vermeden had moeten worden, maar niet vermeden werd.” Hij noemt de Europese politici die weigerden de grenzen te sluiten medeverantwoordelijk aan de massale aanrandingen in onder andere Keulen tijdens de jaarwisseling.

Forrás: http://www.demorgen.be/buitenland/arrestaties-bij-uitdelen-verzetspepperspray-door-pvv-in-nederland-b2f230b5/#

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: