Image default
Bulvár

Árpa Attila megtörte a csendet: ezt mondta a drogbotrányról

A Ripost hétfőn reggel számolt be arról, hogy a március 22-én tartott házkutatást követően kábítószer kereskedelemmel gyanúsították meg Árpa Attilát.

A Ripost hétfői cikke utána Árpa Attila maga is elismerte, hogy a rendőrség kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítja. A drogbotrányba keveredett színész mégis kitart amellett, hogy ártatlan és szerinte csak egy félreértés miatt razziáztak nála a kommandósok…

A Ripost hétfőn reggel számolt be arról, hogy a március 22-én tartott házkutatást követően kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg Árpa Attilát, amiért akár 8 év börtönbüntetésre is ítélhetik. Még vasárnap délután kerestük meg a rendőrséget azzal kapcsolatban, hogy a színész címén tartott razzia során mivel gyanúsítják az Á. A nevű férfit. Hétfő délelőtt a következő hivatalos közleményt küldték válaszként lapunknak:

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az Ön által megjelölt ügyben a férfival szemben a BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett miatt folytat eljárást, őrizetbe vételre, illetve letartóztatásra nem került sor” – áll a levélben.

Fotó: Keller Mátyás

Természetesen megkerestük Árpa Attilát is, aki az első telefonhíváskor még nem volt túl közlékeny, ám amikor később tájékoztattuk őt a rendőrség válaszáról, megeredt a nyelve. Állítása szerint semmi újdonság nincs abban, hogy gyanúsítottként emlegetik. Bár márciusban erről nem beszélt, most azt mondta: már a razzia során is annak számított. Annak ellenére, hogy soha életében nem üzletelt tiltott szerekkel.

„Március 22-én úgy érkezett meg hozzám a TEK, hogy a hivatalos papíron már gyanúsítottként szerepeltem. Valaki valamiért elkezdett engem gyanúsítani a kábítószer-kereskedelemmel, ezért tartottak nálam házkutatást. Természetesen nem találtak semmit. Azóta volt egy kihallgatás, amin az ügyvédemmel együtt vettem részt, és elmondtam, hogy ez az egész egy hülyeség” – kezdte a Ripost-nak Árpa, aki – némileg meglepő módon a razzia tényét közlő cikkünk után – a Blikknek tavasszal még azt magyarázta, hogy tévedésből toppantak be hozzá a kommandósok „aranyos drogkereső kutyákkal” és a házkutatás során csupán egy doboz fájdalomcsillapítót foglaltak le.

Árpa magyarázata már csak azért is sántít egy kicsit, mert az általunk megkérdezett ügyvéd szerint a gyanúsítást minden esetben közli a hatóság az terhelttel.

Fotó: DFP

„Az előfordulhat, hogy a házkutatás során az illető már gyanúsított, de minden esetben erről előzetesen tájékoztatást kell kapjon a nyomozóhatóságtól. Így nem állja meg a helyét, hogy valaki egy razzia során szembesül azzal, hogy gyanúsított egy bűntényben” – nyilatkozta általánosságban a Ripost-nak dr. Beleznay Zsolt ügyvéd.

A színész ennek ellenére váltig állítja, hogy a házkutatás idején ő már gyanúsított volt, és arra gyanakszik, hogy valaki szándékosan dobta fel őt a rendőrségen.

„A kihallgatás során elmondtam, hogy korábban valóban fogyasztottam drogot, de soha nem kereskedtem vele, és otthon sem tartok kábítószert. Nem tudom, ki küldhette rám a rendőröket, pedig sokat gondolkodtam rajta. Nyilván vannak emberek, akiknek szúrom a szemét, de fogalmam sincs, ki merészkedhetett el ilyen messzire” – morfondírozott a színész, aki annyit még hozzátett, hogy sokként érte a razzia.

„Azzal zártam a vallomásom, hogy bármikor készen állok egy drogtesztre, hiszen már nagyon régóta nem élek kábítószerrel” – jelentette ki Árpa, aki szerint az sem kizárt, hogy valakit a házában tartott jókedvű összejövetelek zavartak annyira, hogy felnyomták a rendőrségen.

Forrás: Ripost

Fotó: Keller Mátyás

Hasonló hírek

A világ öt legdrágább villája

info

Szexvád: Kelemen Anna megvédi Ronaldót! (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Apa szeretne lenni a rákkal küzdő magyar sportoló

Mazsi