Főoldal > Hírek > Főhírek > Gazdaság > Áremelkedést hozhat a migránshullám

Áremelkedést hozhat a migránshullám

Hirdetés

forrás: M1 Ma délelőtt

Az illegális bevándorlás miatt az osztrák rendőrség által végzett, a magyar határhoz közeli közúti ellenőrzés következtében gond lehet a magyar áruk szállításával. Ez kihathat az árakra is – mondta Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke.

A legnagyobb problémát a kiszámíthatatlanság jelenti. Egy közúti ellenőrzésnél akár 3-4 órát is állni kell a kamionokkal, a sofőrök ideje azonban szigorúan szabályozott. Ha letelik a 10 órányi vezetési idejük, 8 órát pihenniük kell, az ellenőrzés miatt viszont nem tudják megtenni a kellő távolságot, így vagy nem érnek oda időre a szállítási címre, vagy két vezetővel kell megtenni az utat; a kevés sofőr miatt kamionokat kell leállítani, ami megemeli majd a költségeket – magyarázta Ledó Ferenc.

hirmagazin_2015-09-03_063709

A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet felé egyelőre nem érkezett tarifaemelésre vonatkozó szándék a fuvarozócégek felől, ám ez betudható annak, hogy nem olyan régóta zajlanak az osztrák ellenőrzések – mondta.

Ha július közepén-végén jelentkezett volna a probléma, az exportdinnye egy jelentős része az országban maradt volna – hívta fel a figyelmet Ledó Ferenc.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
tűzvédelem
WordPress Lightbox