Image default
Belföldi hírek

Aratókoszorú a Szent István-bazilikában

Első alkalommal állították ki a Kárpát-medence valamennyi határon túli, magyarlakta területe, valamint a 19 magyar megye kalászából font koszorút. A 15 millió búzaszemből készült koszorú 15 millió magyar összetartozását jelképezi.

Snell György püspök, a Szent István-bazilika plébánosa megszenteli a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program keretében elkészült aratókoszorút a Szent István-bazilikában 2018. augusztus 6-án (Fotó: MTI/ Szigetváry Zsolt)

A Szent István-bazilikában állították ki a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program keretében a Kárpát-medencei magyar gazdák által gyűjtött búzából készült aratókoszorút.

Frisss.hu

A Kárpát-medence valamennyi határon túli, magyarlakta területe, valamint a 19 magyar megye kalászából font koszorút első alkalommal állították ki a bazilikában – hangsúlyozta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke, az Országgyűlés alelnöke (Fidesz) hétfőn, a koszorú kihelyezésekor tartott átadón.

Balog Lívia, Facebook

A két részből álló koszorú külső része az anyaországot jelképezi, amely átöleli a határon túl élő magyarságot. “Ez a dupla koszorú az összefogást, az összetartozást jelképezi” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a 15 millió búzaszem a 15 millió magyar összetartozásának szimbóluma.

Balog Lívia, Facebook

Snell György püspök nagyon szép jelképnek nevezte a koszorút, hozzátéve, hogy a katolikusok számára a búza azért is fontos jelkép, mert Krisztus az utolsó vacsorán a sok kis búzaszemből összeálló kenyér színe alatt “maradt itt” az eukarisztiában. “A sok kis búzaszem itt a magyarok összefogását és egységét jelenti, az eukarisztiában pedig minden jóakaratú emberét” – fűzte hozzá.

Balog Lívia, Facebook

A több mint kétszer két méteres aratókoszorút Tüske Tünde, a Szalma-Kincs-Tár vezetője és kollégái fonták, több évszázados erdélyi tradíciók alapján. A búzakalászokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magosz együtt gyűjtötte össze.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Aknára léphet, aki Horvátország felől érkezik majd a zöldhatáron

info

Jelentkezzetek határvadásznak!

Géza

Tegyük mindkét szavazatunkat a Fideszre!

Géza