Image default
Életmód hírek

Aranyérmet hozott Weisz Máté a közép- európai matekolimpiáról

Ismét remekelt a Közép-európai Matematikai Olimpián Weisz Máté Barnabás, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium végzős diákja.

A magyar csapat egyetlen vidéki tagja a tavalyi siker után ismét aranyéremmel tért haza.

Egyéniben aranyérmet, csapatban pedig ezüstérmet szerzett Weisz Máté, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium di­­ákja a csehországi Pardubicében megrendezett 13. Közép-európai Matematikai Olimpián. Mátéról egy évvel ezelőtt is írtunk lapunkban, a szegedi fiú akkor is remekelt a diákolimpi­­án, tavaly egyéniben arany-, csapatban bronzérmet szerzett a Közép-európai Matematikai Olimpián Lengyelországban.

Archív fotó: Kuklis István
Archív fotó: Kuklis István

Akkor elmesélte a Délmagyarország olvasóinak, első óta érdekli a matek, másodikos volt, amikor először indult versenyen, ez a Kenguru tesztverseny volt. Ennek hatására jelentkezett ikertestvérével együtt a Radnóti hatosztályos képzésére. Megírtuk: Máténak hobbija is a matematika – napi másfél órát gyakorol kedvtelésből.

Közép-Európa legjobb matekosa tavaly tizenegyedikesként maximális pontszámot ért el. Idén – ahogy tavaly is – Csehországban ő volt a hatfős magyar csapat egyetlen vidéki tagja, csapattársai mind budapesti gimnáziumok tanulói. Ta­­valy Máté egyik matematika­­tanárával is beszélgettünk. Schultz János elmondta (az osztály másik matematikatanára Tigyi István – a szerk.), a fiatal­ember fejlődése példaértékű. A pedagógus úgy fogalmazott: egyértelmű volt a fiú tehetsége, amely leginkább a gondolkodásában látszik, szinte azonnal megtalálja egy probléma kulcsát, nem tér el mellékutakra, vagy csak ritkán. Schultz szerint az sem mellékes, hogy Máté jó versenyzőtípus, végig higgadt tud maradni, és játéknak tekinti a feladatok megoldását.

Úgy tűnik, a Radnóti most végzős diákja tovább fejlődött, így az idei diákolimpián is re­mekelt. Csapatban a tavalyi bronz után most ezüstérmet szereztek az augusztus 26. és szeptember 1. között rendezett versenyen Pardubicében.

delmagyar, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Életünket a hétvégeken éljük, és a túlélést keressük a hét többi napján

Mazsi

Ez történik valójában, amikor lenyelünk egy rágót

Mazsi

A matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------