Image default
Állatvilág

Árammal megrázott gólyát mentettek a mályi madármentők

A mályi Madármentő Állomás közösségi oldalán számolt be legutóbbi sikeres mentőakciójukról. Egy gólyafiókát mentettek meg, akit az áram többször is megrázhatott. Az apró állat azóta biztonságban van.

Az esetről így számoltak be a madármentők:

“Folyamatosan rázhatta az áram a mezőcsáti gólyafiókát!

Éjfél előtt kaptuk a hívást a Megyei Katasztrófavédelemtől, hogy Mezőcsáton a megázott fészek elkezdett füstölni, mert beleért a vezeték a fészekbe és benne rekedt a gólyafióka. Azonnal autóba ültünk és a Katasztrófavédelem és az ÉMÁSZ munkatársaival együtt felmentünk a fészekhez és kimentettük a rémült fiókát” – írják oldalukon a mentők.

Egy későbbi posztban azt írják: az állat azóta már jól van, elfogadott valamennyi ételt és ivott is.

“Most kicsit segítünk neki felállni mert nem jó ha túl sokat fekszik. Érzi, hogy segíteni szeretnénk és türelmesen viseli a segítségünket” – áll a posztban.

A füstölő fészekben rekedt a kis gólya fióka! 2018.07.22. – 00:31 perc

A füstölő fészekben rekedt a kis gólya fióka! 2018.07.22. – 00:31 percÉjfél előtt kaptuk a hívást a Megyei Katasztrófavédelemtől, hogy Mezőcsáton a megázott fészek elkezdett füstölni mert bele ért a vezeték a fészekbe és benne rekedt a gólya fióka. Azonnal autóba ültünk és a Katasztrófavédelem és az ÉMÁSZ munkatársaival együtt felmentünk a fészekhez és kimentettük a rémült fiókát. Egyelőre sajnos úgy néz ki, hogy áramütés is érte a fiókát, sokkos állapotban van. Biztonságba helyeztük a Mentőállomáson és az éjszaka folyamán többször ránézünk.Lehoczky KrisztiánMadármentő Állomás MályiHa támogatni kívánja munkánkat, és a kis betegek gyógyulását, akkor ezt Ön is megteheti.Bankszámlaszámunk:Mályi Természetvédelmi EgyesületERSTE BANK H. Zrt. 11600006-00000000-63004951Ha érdekesnek találtad ezt a bejegyzést, kérjük, oszd meg ismerőseiddel, hogy minél több bajba jutott madáron vagy emlősön tudjunk segíteni.Köszönjük.

Közzétette: Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue – 2018. július 22., vasárnap

 

Forrás: Szeretlek Magyarország

Hasonló hírek

Hihetetlen képesség: Jelnyelven kommunikál a süket magyar tacskó

Mazsi

Két nap alatt odaveszett a pápaszemes repülőkutyák harmada Ausztráliában

Géza

Medvék megmentéséért rúgták ki az állatvédőt

info