Image default
Turizmus

Apró tippek a nyári utazásokhoz

Utazási tippek

Ahhoz, hogy úgy utazzunk, mint a profik, csak néhány apró trükköt kell bevetni. A gyakorlott utazók ugyanis tudják, mire kell figyelni, hogy az álomnyaralás ne váljon rémálom vakációvá. Olvassa hát figyelmesen az alábbi praktikákat, amelyek betartásával megkímélheti magát a kellemetlen szituációktól és a fejfájástól is.

A TERVEZÉS

Olvassuk el az értékeléseket!
Az olyan weboldalak, mint például a TripAdvisor, rendkívül megkönnyítik az utazók helyzetét. A többi felhasználó értékelése és véleménye alapján komplexebb képet kaphatunk egy szállodáról, egy étteremről, de akár még egy látványosságról is. Ezek a kritikák nagyon hasznosak, de azért emlékeztessük magunkat: ezek a vélemények szubjektívek, tehát nem szabad készpénznek venni őket.

Végezzünk kutatómunkát!
Ellenőrizzük az olyan honlapokat, mint a SkyScanner, a Kayak vagy a Booking, ahol összehasonlíthatjuk a repülőjegyeket és szállásokat – ár, értékelés és megannyi más szűrő alapján.

Készítsünk biztonsági másolatot!
A beszállókártyákról, foglalásokról, autóbérlésről és belépőkről szóló e-maileket mentsük el egy helyre vagy akár készítsünk róluk képernyőfotót, hogy ha szükségünk van rá, azonnal megtaláljuk őket internetes hozzáférés nélkül is.

A CSOMAGOLÁS

Írjunk listát!
Ne hagyjuk a bepakolást az utolsó pillanatra. Írjuk össze, hogy mi mindennek kell a bőröndbe kerülni, és ellenőrizzük is végig, hogy mindent eltettünk-e.

A legértékesebbeket hagyjuk otthon!
Az olyan felbecsülhetetlen értékeket, mint a nagymamánktól kapott nyakláncot vagy a legdrágább karóránkat inkább hagyjuk otthon, hiszen ha ezek elvesznek nem, vagy csak nagyon nehezen tudjuk őket pótolni.

Minél kevesebb a csomagunk, annál jobb!
A cél az, hogy minden cuccunk beleférjen egy nagy bőröndbe, hiszen ez nagyban megkönnyíti az utazásunkat: egyszerűbben el tudunk jutni A-ból B-be, illetve marad még egy szabad kezünk.

A REPÜLÉS

Válasszuk ki és foglaljuk le az ülőhelyünket!
Különösen akkor fontos ez, ha hosszú repülőút vár ránk. Bár némelyik repülőtársaságnál csak extra díj ellenében van erre lehetőség, megéri azt a pár ezer forintot, hiszen így ablak mellé kerülhetünk, vagy nagyobb lábteret kaphatunk.

Kell a kényelem!
A saját komfortunk érdekében érdemes gondoskodni az olyan dolgokról, mint a nyakpárna, a puha pulóver, a fejhallgató vagy éppen az iPod.

Ne csak üldögéljünk!
A két legfontosabb tennivalónk, hogy igyunk annyi vizet és aludjunk annyit, amennyit csak tudunk. Időnként álljunk fel és sétáljunk egy keveset. Így könnyen szóba is elegyedhetünk a többi utassal, és begyűjthetünk néhány elképesztő sztorit!

A BIZTONSÁG

Készüljünk fel a váratlan helyzetekre!
Fontos, hogy tudjuk azokat a telefonszámokat, amelyekre szükségünk lehet: a nagykövetségét és a vész esetén hívható helyi szerveket, mint például a mentők vagy a rendőrség.

Kössünk biztosítást!
Utasbiztosítás nélkül nem szabad útnak indulni, mindegy a szomszédos országba vagy a világ másik végére utazunk.

Tartsuk magunknál a fontos okmányokat!
A személyigazolványunk, útlevelünk és a bankkártyáink mindig a kézitáskánkban legyenek, ne pedig a bőröndben.

Forrás: hirstart.hu

Kép: FDV

Hasonló hírek

Hódít az online szállásfoglalás

info

Székelyföld legjobb fürdőhelyei képeken: kincset ér itt a víz

Géza

Indul a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program

Mazsi