Image default
Kultúra

Apja miatt változtatta meg a nevét Básti Juli!

Negyven éve hunyt el a színészlegenda! Lánya, Básti Juli emlékezett!

A mai napig a legtehetségesebb művészek között tartják számon Básti Lajost, aki negyven éve nincs köztünk. Halálának évfordulója alkalmából a színészlegenda lányát, a Kossuth-díjas Básti Julit kérdeztük, hogyan emlékezik meg édesapjáról.

Apja miatt változtatta meg a nevét Básti Juli!
MTI Fotó: Keleti Éva

“Gyertyát gyújtok, és évente legalább kétszer meglátogatom a sírt. A hétköznapokban is nagyon sokat gondolok rá” – kezdte lapunknak az elismert színésznő, aki úgy érzi: ma már nem különböztetik meg édesapja miatt.

“Régebben bizony előfordult, hogy aki nem szerette apámat, az negatív előjelekkel gondolt rám, aki szerette, az pozitívan viszonyult hozzám. Ez nagyon zavart!

Általános iskolában borzasztóan szenvedtem emiatt, gimnázium végén pedig, amikor épp egy versenyre készültem, megváltoztattam a nevemet.

A nagymamám után Bójás lettem. Ezen a néven érettségiztem, és a főiskolán is így ismertek. Amikor apám beteg lett, akkor változtattam csak vissza Bástira. Tudtam, hogy fájdalmat okoztam neki a névváltoztatással, most viszont örömet akartam okozni. Ma már nem érzek megkülönböztetést” – árulta el lapunknak a Centrál Színház művésze.

Apja miatt változtatta meg a nevét Básti Juli!
Fotó: Markovics Gábor

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Az ereikben is swing csordogál! Igazán profi táncosokat láthatunk a VIDEÓ-ban!

Edit

Szakértő szerint a nemzeti kultúra védelmét szolgálhatja a Golgota kivitelének megakadályozása

info

Igazi meglepetés: Zorán is fellép A Dal 2015 középdöntőjében

info