Kiemelt külföldi hírek

Angela Merkel végre kimondta: “A migránsok antiszemitizmust hoztak Németországra!”

A migráció és az antiszemtizmus kéz a kézben jár. Hiába hívta fel erre a figyelmet Orbán Viktor már évekkel ezelőtt, Németország nem vette komolyan a figyelmeztetést. Mára ugyanakkor már Angela Merkel német kancellár is kénytelen beismerni: kudarcot vallott a Németországban tomboló antiszemitizmus elleni küzdelemben.

Angela Merkel a Channel 10 nevű izraeli hírcsatornának adott exkluzív interjújában beszélt a német-izraeli viszonyokról – számolt be róla a 888.hu. A német kancellár következőképp fogalmazott: “Szégyenlem magam azért, amiért a zsidó intézmények 2018-ban biztonsági védelemre szorulnak.”

Merkel próbálta ugyan relativizálni azzal, hogy már a migrációs válság előtt is létezett az antiszemitizmus az országban, ugyanakkor el kellett ismernie: a jelenlegi állapotok a migránsok és az arab származású bevándorlók bejövetelével súlyosbodtak igazán, ezek az emberek egy „új fajta” antiszemitizmust hoztak Németországba – írta a 888.hu.

Budapest, 2015. február 2.
A hivatalos látogatáson Budapesten tartózkodó Angela Merkel német kancellár és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke a Dohány utcai zsinagóga emlékparkjában álló Emanuel-emlékfánál 2015. február 2-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A késői beismerést számos figyelmeztetés előzte meg. A magyar kormány már évekkel ezelőtt felhívta arra a figyelmet, hogy a több milliós, muszlim bevándorlók beengedése fenyegeti az európai zsidó és keresztény gyökerekkel bíró kultúrát. Ennek a fenyegetésnek az egyik formája az antiszemitizmus, mely az elmúlt 3 évben jelentősen erősödött a bevándorlókat tömegesen befogadó országokban.

Orbán Viktor 2017-ben a Mazsihisznek írt levelében úgy fogalmazott, a tömeges illegális migráció Európát válaszút elé állította: vagy megvédi határait, megvédi több ezer éves kultúráját, a mindennapok biztonságát, a tolerancia, a vallási türelem és a nemzeti sokszínűség értékeit, valamint az európai jog uralmát, vagy felszámolja önmagát.

Budapest, 2018. április 10. Orbán Viktor miniszterelnök. MTI Fotó: Soós Lajos
Az események a magyar álláspontot igazolják. Már 2015-ös tömeges migrációs válság után egy évve jelentősen megnőtt a zsidók ellen elkövetett erőszakos cselekmények száma Nyugat-Európában. Egy 2016-os jelentésben például a zsidó származásúaktól és vallásúaktól azt kérdezték, kiktől tapasztaltak szóbeli, valamint fizikai bántalmazást. Válaszaik szerint a legtöbb ilyen támadást a muszlimok követik el, megelőzve ezzel a szélsőjobboldali vagy szélsőbaloldali támadásokat.
Forrás: Figyelő

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Egy román képviselő szerint Hargita és Kovászna megye már nem román föld

Géza

Óriási katasztrófáról beszélt Bill Gates, mely egész Európát fenyegeti! (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

A vulkántragédia tovább tart, a Hawaii vulkán egyre erősödik + képek a vulkán pusztításáról

Géza