Image default
Kiemelt külföldi hírek

Angela Merkel végre kimondta: “A migránsok antiszemitizmust hoztak Németországra!”

A migráció és az antiszemtizmus kéz a kézben jár. Hiába hívta fel erre a figyelmet Orbán Viktor már évekkel ezelőtt, Németország nem vette komolyan a figyelmeztetést. Mára ugyanakkor már Angela Merkel német kancellár is kénytelen beismerni: kudarcot vallott a Németországban tomboló antiszemitizmus elleni küzdelemben.

Angela Merkel a Channel 10 nevű izraeli hírcsatornának adott exkluzív interjújában beszélt a német-izraeli viszonyokról – számolt be róla a 888.hu. A német kancellár következőképp fogalmazott: “Szégyenlem magam azért, amiért a zsidó intézmények 2018-ban biztonsági védelemre szorulnak.”

Merkel próbálta ugyan relativizálni azzal, hogy már a migrációs válság előtt is létezett az antiszemitizmus az országban, ugyanakkor el kellett ismernie: a jelenlegi állapotok a migránsok és az arab származású bevándorlók bejövetelével súlyosbodtak igazán, ezek az emberek egy „új fajta” antiszemitizmust hoztak Németországba – írta a 888.hu.

Budapest, 2015. február 2.
A hivatalos látogatáson Budapesten tartózkodó Angela Merkel német kancellár és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke a Dohány utcai zsinagóga emlékparkjában álló Emanuel-emlékfánál 2015. február 2-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A késői beismerést számos figyelmeztetés előzte meg. A magyar kormány már évekkel ezelőtt felhívta arra a figyelmet, hogy a több milliós, muszlim bevándorlók beengedése fenyegeti az európai zsidó és keresztény gyökerekkel bíró kultúrát. Ennek a fenyegetésnek az egyik formája az antiszemitizmus, mely az elmúlt 3 évben jelentősen erősödött a bevándorlókat tömegesen befogadó országokban.

Orbán Viktor 2017-ben a Mazsihisznek írt levelében úgy fogalmazott, a tömeges illegális migráció Európát válaszút elé állította: vagy megvédi határait, megvédi több ezer éves kultúráját, a mindennapok biztonságát, a tolerancia, a vallási türelem és a nemzeti sokszínűség értékeit, valamint az európai jog uralmát, vagy felszámolja önmagát.

Budapest, 2018. április 10. Orbán Viktor miniszterelnök. MTI Fotó: Soós Lajos
Az események a magyar álláspontot igazolják. Már 2015-ös tömeges migrációs válság után egy évve jelentősen megnőtt a zsidók ellen elkövetett erőszakos cselekmények száma Nyugat-Európában. Egy 2016-os jelentésben például a zsidó származásúaktól és vallásúaktól azt kérdezték, kiktől tapasztaltak szóbeli, valamint fizikai bántalmazást. Válaszaik szerint a legtöbb ilyen támadást a muszlimok követik el, megelőzve ezzel a szélsőjobboldali vagy szélsőbaloldali támadásokat.
Forrás: Figyelő

Hasonló hírek

Egyelőre nem tudják megfékezni a tüzet Kaliforniában (..szomorú képek a tragédia helyszíneiről) Oszd meg!

Géza

Frissítve: Egy ötéves kislány meggyilkolása sokkolta Tádzsikisztánt

Géza

24 órán belül nyilatkozik Zuckerberg az adatbotrányról

Géza