Hirmagazin.eu
Főoldal » „Andy súgott, ő segített a döntésben” – Vajna Tímea így választotta ki, milyen ereklyéket bocsásson árverésre – 252 tárgy kerül kalapács alá
Bulvár

„Andy súgott, ő segített a döntésben” – Vajna Tímea így választotta ki, milyen ereklyéket bocsásson árverésre – 252 tárgy kerül kalapács alá

Budapest — Alaposan felmérheti Andy Vajna (†74) különleges gyűjteményét egy V. kerületi galériában az, aki szívesen hazavinne egy darabot a hollywoodi producer hagyatékából. Bútorok, DVD-k, plakátok, régi fotók a forgatásokról és persze filmes ereklyék, valamint a filmügyi kormánybiztos kedvenc szivartartója vagy éppen imádott kék Bentley kabriója

ezekre lehet licitálni december 7-én.

Az aukcióra bocsátott darabokat maga az özvegy, Tímea válogatta össze, a legértékesebb darab Munkácsy egyik tanulmányrajza, amelynek a kikiáltási ára 28 millió Ft, ezt követi a három Rambo-film ikonikus késeinek kollekciója, amely licitje 20 millióról indul.

Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című képéhez készült tanulmányfejei a legdrágább tétel /Fotó: Isza Ferenc

– Nehéz megválni ezektől a tárgyaktól… Andy súgott, ő segített a döntésben. Bízom benne, hogy a gyűjtemény darabjai jó helyekre kerülnek, a befolyt pénzből pedig a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központot szeretnénk segíteni, illetve végkielégítést szeretnék adni Andy egykori kollégáinak – nyilatkozta lapunknak Vajna Tímea (37).

A januárban elhunyt Andy Vajna ereklyéit aukcióra bocsátja özvegye, Tímea /Fotó: Pozsonyi Zita

A Nagyházi Galériában kiállított ereklyéket Andy Vajna jó barátja, Geszti Péter (55) is átnézte.

– Kicsit zavarba ejtő, amikor Andy jól ismert tárgyaira emelem a tekintetem. Sokszor jártam a házában, sokat beszélgettünk, szinte minden tárgyat jól ismerek – mesélte a reklámszakember, akit a producer a Miniszter félrelép készítésekor ismeretlenül vitt ki magával Los Angelesbe, hogy segítsen megírni a poénokat. – Szomorú vagyok, mert innen a legjobban Andy Vajna maga hiányzik. Vele tervezgetni volt a legjobb, álmodozó típus ember volt, ebben hasonlítottunk egymásra, sokat tanultam tőle.

A legendás íróasztallá átalakított rulettasztal Andy dolgozószobájának egyik éke volt /Fotó: Isza Ferenc

Vajna Tímea Los Angelesben tartózkodik, az aukcióra sem jön haza, de a távolból is figyelemmel kíséri a fejleményeket.

– Sűrű napjaim vannak, mert itt, Amerikában is ügyvédekkel találkozom, és folyamatosan házat keresek. Az ingatlanárak nagyon lent vannak, de még nem sikerült megtalálnom a megfelelőt – vallotta be lapunknak Tímea. – Többszobás házat szeretnék, hogy a családomnak is legyen helye, amikor meglátogatnak, hiszen most egy évig nem tudok hazamenni az állampolgárság igénylése miatt.

A producer 12 éves, 552 lóerős Bentley kabriója alig 76 ezer kilométert futott /Fotó: Isza Ferenc

Dilemma

Geszti Péter a Blikknek megsúgta, kettős érzések kavarogtak benne, míg a kiállítás tárgyait nézte.

– Van bennem egy pici hátborzongató érzés, hogy egy barátom tárgyaira licitáljak, nem is biztos, hogy megteszem. Ugyanakkor, ha mégis így döntök, azok a filmes relikviák érdekelnének, amelyek Alan Parkertől származnak – magyarázta Geszti Péter, az Evita rendezőjének rajzaira utalva, amelyeket a filmről szóló megbeszélések alatt készített, és tízezer forint a kikiáltási áruk.

Geszti Péter szeme azonnal megakadt a 3 Rambo-film késein /Fotó: Isza Ferenc

Hasonló hírek

Kiderült Károly herceg sötét titka, aljas módon bántotta a várandós Dianát

Mazsi

Megint orvosi kezelés alatt áll Benke Laci bácsi

Mazsi

Mariah Carey nagyon lefogyott

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!