Hirmagazin.eu
Főoldal » “Amikor egy sportoló előbb megy el, mint az edzője az olyan, mint amikor egy szülő túléli a gyermekét” – megszólalt Benedek Tibor haláláról Kemény Dénes
Sporthirek

“Amikor egy sportoló előbb megy el, mint az edzője az olyan, mint amikor egy szülő túléli a gyermekét” – megszólalt Benedek Tibor haláláról Kemény Dénes

Mint ahogyan arról a Blikk is hírt adott életének 48. évében, június 18-án, csütörtökön, hajnalban, súlyos betegség után elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A kiemelkedő élsportolóról és sportvezetőről 13 órakor nyilatkozott a Trend FM-nek Kemény Dénes, aki szövetségi kapitányként és a Magyar Vízilabda Szövetség elnökeként is dolgozott együtt Benedek Tiborral.

Kemény Dénes Benedek Tiborral háromszor nyert olimpiát, a volt szövetségi kapitány a Trend Fm-nek elmondta, hogy Tibi rendkívül fiatalon hagyott itt bennünket, s bár tudták, hogy benne van a pakliban, hogy meghalhat, mégis mindenkit sokkolt halálának a híre.

“Földhöz csapott” – mondta Kemény.

“Tudtuk, hogy ez lesz a vége, de valahogy mégis üresség ért a reggel. Erre nehéz mit mondani. Igazságtalan”

“Edzője voltam, amikor egy sportoló előbb megy el, mint az edzője az olyan, mint amikor egy szülő túléli a gyermekét”

Kemény Dénes kiemelte Benedek Tibor akaraterejét, ami mindig vitte előre, elmondása szerint a győzelemért ő mindig mindent félretett.

“Egy olyan csapatkapitányi tennivalót is elvállalt a győzelemért, ami nem népszerű”

Kemény Dénes azt is elmondta, hogy már három évvel a kapitánysága befejezése előtt felajánlotta Benedeknek, hogy üljön le mellé a kispadra.

“Kapitányi sikereihez nem ártott, hogy segédezőként végignézte, hogyan kell ezt csinálni.”

Kemény végezetül hozzátette, hogy a világ minden részéről kapott együttérző üzeneteket:

“Mindenki meg van döbbenve, ez pedig mutatja Tibor uszodákban betöltött értékét.”

A volt szövetségi kapitány egyébként az Origonak is beszélt Benedekről, a lapnak például felidézte a Sydney-i olimpiai győzelmet.

“Tibi lőtt egy gólt, aztán az arcát egészen közelről mutatta a kamera. Ő ezt nem tudhatta, mégis olyan földöntúli mosoly volt az arcán, amelyhez foghatót keveset látni. Amikor láttam ezt a képet, azt éreztem, olyan volt ott, mint egy boldog, óvodás gyermek.”

“Tibor sosem csinált titkot abból, hogy mennyire maximalista. Ebből fakadóan pedig tényleg sok stressz érhette, akár játékosként, akár szövetségi kapitányként is. Emlékszem arra a pillanatra, amikor átadtam neki a londoni olimpia után a kapitányi posztot. Akkor a szövetség elnöke lettem. Azt mondtam neki: Tibi, minden, amit én rosszul csináltam, csináld te jól. Amit viszont úgy érzed, hogy jól csináltam, azt ne bántsd, azt hagyd meg úgy, ahogy van.” – mondta a lapnak Kemény Dénes.

Emellett az egykori edző azt is elmondta, hogy Benedek Tibor érzelmes ember volt, bár ezt az oldalát csak nagyon kevesen ismerték:

“Tibor maximalizmusa mellett volt benne egy kis távolságtartás. Ő nehezebben nyílt meg, nehezebben mondta el a problémáit, mint esetleg mások. Mélyebb beszélgetéseket kevesebbszer tudtam vele folytatni. Az én legkisebb gyerekem és az ő gyerekei szinte egykorúak. Olykor beszélgettünk a nevelési kérdésekről. Tibi itt is racionális és érzelemmel teli ember volt. Ezekből a beszélgetésekből tanulni is tudtam tőle.”

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: MTI Fotó: Komka Péter

 

Hasonló hírek

Saját otthonában lőtte fejbe magát a Tatabánya egykori kézilabdázója

Mazsi

Papp László-szobrot avattak Budapesten

Edit

Kiderült, nézők előtt rendezik-e meg a Forma 1-es Magyar Nagydíjat..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!