Image default
Külföld

Amerikának és Iránnak nincs érdekében háborúzni

Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1-en úgy fogalmazott, hogy a helyzet feszült a két ország között, miután a bagdadi amerikai nagykövetség épülete mellé rakéta csapódott vasárnap és erre válaszul az amerikai csapatok felsorakoztak Irán közelében.

Mint elmondta, a rakétáról jelenleg azt lehet tudni, hogy olyan bagdadi területről indították, amit síita milíciák irányítanak. A síita szabadcsapatok szoros szimbiózisban működnek az irániakkal, akik többek között fegyverekkel is támogatják a csapatokat – jegyezte meg a szakértő.

Hangsúlyozta: Irán kemény üzenet küldött Amerikának, de mindkét fél látja, hogy meddig mehet el. A szakértő szerint az iráni diplomácia illetékesei azt is felmérték, hogy az Egyesült Államok és Kína között komoly feszültség van, így Irán egy másodvonalbeli problémává csúszott le, ennek tudatában pedig megpróbálják legalább saját területeiken demonstrálni erejüket.

A szakértő emlékeztetett, az Egyesült Államok legfőbb célja, hogy megakadályozza Irán atombombához jutását, hiszen az felborítaná a terület nagyon kényes hadászati egyensúlyát, ezzel Izraelt is veszélybe sodorva.

mti

Hasonló hírek

Ennyit költenek egy menedékkérőre

Géza

Most az esőzések miatt pusztult el több százezer állat Ausztráliában: már Sydney-ben is áll a víz + fotók

Géza

Több tucatnyi brazil fegyenc van szökésben

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------