Hirmagazin.eu
Főoldal » Amerikának és Iránnak nincs érdekében háborúzni
Külföld

Amerikának és Iránnak nincs érdekében háborúzni

Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1-en úgy fogalmazott, hogy a helyzet feszült a két ország között, miután a bagdadi amerikai nagykövetség épülete mellé rakéta csapódott vasárnap és erre válaszul az amerikai csapatok felsorakoztak Irán közelében.

Mint elmondta, a rakétáról jelenleg azt lehet tudni, hogy olyan bagdadi területről indították, amit síita milíciák irányítanak. A síita szabadcsapatok szoros szimbiózisban működnek az irániakkal, akik többek között fegyverekkel is támogatják a csapatokat – jegyezte meg a szakértő.

Hangsúlyozta: Irán kemény üzenet küldött Amerikának, de mindkét fél látja, hogy meddig mehet el. A szakértő szerint az iráni diplomácia illetékesei azt is felmérték, hogy az Egyesült Államok és Kína között komoly feszültség van, így Irán egy másodvonalbeli problémává csúszott le, ennek tudatában pedig megpróbálják legalább saját területeiken demonstrálni erejüket.

A szakértő emlékeztetett, az Egyesült Államok legfőbb célja, hogy megakadályozza Irán atombombához jutását, hiszen az felborítaná a terület nagyon kényes hadászati egyensúlyát, ezzel Izraelt is veszélybe sodorva.

mti

Hasonló hírek

Ilyenek lehettek az utolsó percek a Germanwings-gépen

info

Kékre-zöldre verte az egyéves gyermeket, mégis megúszhatja

Edit

Orbán Viktor Szerbiába utazott tegnap este

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------