Hirmagazin.eu

Amerikaiakat vettek célba a brüsszeli merénylők?

 Aktuális hírek
  • ELTŰNÉS MIATT KERESSÜK NAGY BRIGITTA RENÁTÁT Hirdetés2017. 08. 23., sze – 21:12 – Budapesti Rendőr-főkapitányság – A rendőrség a lakosság segítségét kéri! A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága 01130/6961/2017. általános számon körözési eljárást folytat a 14 éves Nagy...
  • Meg kell szüntetni a Hős utcai szegregátumokat Kőbánya polgármestere szerint (Budapest, X. kerület) HirdetésKőbánya polgármestere szerint több milliárd forintos állami támogatásra volna szükség ahhoz, hogy felszámolják a Hős utcai gettót, ráadásul jogi és anyagi akadályokba ütközik az utca 15-ös számú épülettömbjének lebontása is,...
  • Te jó ég! Így teszi tönkre a fogkrém a spermát HirdetésTalán nem is hinnéd, milyen sokat árthatnak a tisztálkodószerek a hímivarsejtek egészségének. Egy friss kutatás rávilágított, hogy a spermiumok számát, alakját DNS-ét is befolyásolják. A kutatás során 325 férfitől vettek...
  • Elárulta születendő gyermeke nevét Debreczeni Zita HirdetésEsküvőjük óta a trónörökös kérdés is napirendi ponton van a sztárpár életében. Már a nevet is kiválasztották. Néhány hónappal ezelőtt, Olaszországban mondták ki a boldogító igeneket Debreczeni Zita és Gianni....
  • Új dizájnerdrog pusztít HirdetésTöbb embert eszméletlen állapotban szállítottak kórházba hétvégén. A rendőrség azt gyanítja, hogy újfajta pszichoaktív drog van terjedőben. A kábítószerek terjesztői mindig újabb és újabb ártalmas portékával kábítják a fiatalok –...

Amerikaiakat vettek célba a brüsszeli merénylők?

Amerikaiakat vettek célba a brüsszeli merénylők?
március 24
06:49 2016
Hirdetés

forrás: MTI

A brüsszeli merényletek célpontjai részben amerikai állampolgárok lehettek – vélekedett a washingtoni kongresszus egy felderítési ügyekben illetékes képviselője szerdán, egyebek közt arra alapozva meggyőződését, hogy a repülőtéri robbantásokat az amerikai légitársaságok pultjai közelében hajtották végre.

“Nézőpontom szerint ez egy amerikaiak elleni támadás lehetett. Úgy tűnik, hogy részben amerikaiakat vettek célba” – mondta egy sajtótájékoztatón Devin Nunes, a képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke.

A Zaventem repülőtéri robbanások “éppen a United, az American és a Delta légitársaságok check-in pultjai mellett következtek be” – mutatott rá Nunes. A keddi merényletek másik célpontja, a Maelbeek metróállomás pedig “az amerikai nagykövetség közelében” van – tette hozzá.

“Keresve sem találhattak volna jobb helyszínt (a belga fővárosban), ahol amerikaiakra lehet lesújtani” – mondta.

Az American Airlines kedden azt közölte, hogy a robbanások nem az ő pultjánál következtek be, és ezt azzal támasztotta alá, hogy egyetlen alkalmazottja sem került fel a sebesültek listájára.

A szövetségi hatóságok szerint a brüsszeli terrortámadásnak legalább tíz amerikai sebesültje van, emellett nincs információ több amerikai állampolgárról, köztük a belgiumi és az uniós képviselet néhány tisztségviselőjéről.

2001. “szeptember 11. óta nem volt még ilyen magas” az Egyesült Államok terrorfenyegetettségének szintje – jelentette ki a képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke, hozzátéve, hogy a fenyegetettség várhatóan tovább növekszik.

Amerikaiakat vettek célba a brüsszeli merénylők?
Rendőrök, tűzoltók és polgári védelmisek a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér megrongálódott utascsarnoka előtt 2016. március 23-án, miután az előző nap két pokolgép robbant a légi kikötőben. A belga fővárosban az európai uniós intézmények közelében lévő metróállomáson is robbantásos merényletet hajtottak végre az Iszlám Állam dzsihadista szervezet terroristái. A merényletek következtében több mint harminc ember életét vesztette, kétszázhatvan megsebesült. (MTI/EPA/AP pool/Geert Vanden Wijngaert)

Egy nappal korábban az Egyesült Államok külügyminisztériuma is további merényletek veszélyére figyelmeztette az Európába utazó amerikai állampolgárokat. A New York-i rendőrség terrorellenes részlegének vezetője, John Miller pedig megerősítette, hogy az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a rendőrség küldöttsége egy napon belül Brüsszelbe utazik, hogy részt vegyen a keddi terrortámadást követő nyomozásban. Barack Obama elnök első reagálásában úgy fogalmazott, hogy a világnak össze kell fognia a terrorizmus elleni harcban. Egyúttal bejelentette, hogy Charles Michel belga kormányfővel beszélve felajánlotta Washington segítségét a nyomozáshoz.

Ash Carter amerikai védelmi miniszter szerdán úgy fogalmazott: a brüsszeli támadások rá fogják vezetni Európát, hogy csatlakoznia kell az Egyesült Államokhoz az Iszlám Állam szervezete ellen vívott iraki és szíriai harcok fokozásában.

“A Brüsszelben történtek újabb jelzésként szolgálnak majd az európaiak számára, hogy ahogyan mi fokoztuk az Iszlám Állam legyőzését célzó hadműveleteinket Szíriában, Irakban és másutt, úgy nekik is fokozniuk kell az erőfeszítéseiket, és csatlakozniuk kell hozzánk” – mondta Carter a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Hirdetés
photographer-banner_468
loading...
tűzvédelem

Kövessen minket!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Értékesítő állások

Hirdetés
Hirdetés

Hirdessen felületeinken

Google fordító

MTI

mti felhasználó a hírmagazin
WordPress Lightbox