Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Alvó fiút fosztott ki egy hajléktalan Kaposváron

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt állította bíróság elé azt a bűnügyi őrizetben lévő 25 éves férfit, aki egy utcán alvó kamasz gyerek mellől elvitte övtáskáját.

A hajléktalan vádlott 2018 októberének végén a délelőtti órákban Kaposvár belvárosában sétált, amikor észrevette az utcai padoknál ittasága miatt alvó 17 éves fiatalt és mellette egy övtáskát. A férfi a sértetthez lépett, aki erre nem ébredt fel, így ezt kihasználva elvette mellőle táskáját. A vádlott cselekményét egy környéken lakó észlelte és rá is kiabált a férfira, aki emiatt a helyszínről a sértett táskájával együtt elfutott. Később a vádlott az övtáskát átkutatta, abból 2400,-Ft készpénzt eltett, a táskát pedig a benne lévő használati tárgyakkal és a sértett irataival az utcán eldobta.

A büntetett előéletű, különös visszaeső vádlottal szemben az ügyészség indítványával egyezően a Kaposvári Járásbíróság 1 évi és 4 hónapi börtönbüntetést szabott ki, valamint eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet azonban nem jogerős, mivel az ügyészség súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabása végett, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett – derül ki a Somogy Megyei Főügyészség közleményéből.

Forrás: hirado.hu

Hasonló hírek

Debrecenben fogták el a pécsi embercsempészt

Edit

Zebrán gázoltak halálra egy idős nőt Szerencsen

Géza

Nyomoznak a Felgyőn történt halálos baleset ügyében

info