Hirmagazin.eu
Főoldal » Álommeló! 16500 eurót fizetnek annak aki két hónapig az ágyban marad
Külföld

Álommeló! 16500 eurót fizetnek annak aki két hónapig az ágyban marad

A NASA gyakran szimulálja amatőrökkel a valódi űrhajósokra váró megterheléseket. Ezúttal az a cél, hogy a hosszú fekvés alatt megmérjék a vér áramlását a végtagokban.

A hír igaz, de sajnos már lemaradtál róla. A NASA nem először és nem utoljára keresett olyan önkéntes jelentkezőket, akik rész vennének egy ágyhoz kötött tesztprogramban.

Az Európai Űrügynökséggel (ESA) együttműködve 24 önkéntest, 12 férfit és 12 nőt keresett, akik két hónapig készen álltak erre. A kiválasztottak az elmúlt hétfőn kezdték el az első 30 napos tesztet a Kölni Űrkutatási Központban (DLR).

A fejük 6 fokkal a vízszintes alatt van, mielőtt a 29 napos helyreállítási fázisba lépnének.

A 60 napos teszt során néhány vállalkozót egy centrifugális fülkében helyeznek el, amelynek forgása közben mérik a vér áramlását a végtagokban.

A kísérlet célja, hogy amatőrökkel szimulálja azt a terhelést amelynek kiteszik a valódi űrhajósokat. Ez a fekvő helyzet ugyanis éppen olyan mint amelyet ők is megélnek a hosszű űrutazások során.

Persze, akinek kedve és ideje is van, annak megéri kísérleti nyúlnak lenni. A két hónapra fizetett 16.500 euró azt jelenti, hogy szűk 100 ezer forint jár minden egyes napra.

Forrás:  Ripost /LeParisien

Hasonló hírek

Bevándorlók haltak meg a török partoknál elsüllyedt hajón

Géza

Maláj gép: végzetes komputerhiba miatt zuhant hullámsírba 162 ember

Mazsi

A mozis toplista élére sprintelt a világ leggyorsabb sündisznója, Sonic

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------