Image default
Külföld

Álommeló! 16500 eurót fizetnek annak aki két hónapig az ágyban marad

A NASA gyakran szimulálja amatőrökkel a valódi űrhajósokra váró megterheléseket. Ezúttal az a cél, hogy a hosszú fekvés alatt megmérjék a vér áramlását a végtagokban.

A hír igaz, de sajnos már lemaradtál róla. A NASA nem először és nem utoljára keresett olyan önkéntes jelentkezőket, akik rész vennének egy ágyhoz kötött tesztprogramban.

Az Európai Űrügynökséggel (ESA) együttműködve 24 önkéntest, 12 férfit és 12 nőt keresett, akik két hónapig készen álltak erre. A kiválasztottak az elmúlt hétfőn kezdték el az első 30 napos tesztet a Kölni Űrkutatási Központban (DLR).

A fejük 6 fokkal a vízszintes alatt van, mielőtt a 29 napos helyreállítási fázisba lépnének.

A 60 napos teszt során néhány vállalkozót egy centrifugális fülkében helyeznek el, amelynek forgása közben mérik a vér áramlását a végtagokban.

A kísérlet célja, hogy amatőrökkel szimulálja azt a terhelést amelynek kiteszik a valódi űrhajósokat. Ez a fekvő helyzet ugyanis éppen olyan mint amelyet ők is megélnek a hosszű űrutazások során.

Persze, akinek kedve és ideje is van, annak megéri kísérleti nyúlnak lenni. A két hónapra fizetett 16.500 euró azt jelenti, hogy szűk 100 ezer forint jár minden egyes napra.

Forrás:  Ripost /LeParisien

Hasonló hírek

Disznófejek, disznóvér az épülő iszlám központ mellett

Edit

Két palesztin merénylő izraeli katonákra támadt

info

Brazil hadihajó mentett ki menekülteket a Földközi-tengeren

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------