Hirmagazin.eu
Főoldal » Álomlakás tizedáron + videó
Gazdaság Hazai ingatlanpiac

Álomlakás tizedáron + videó

forrás: Profit7

Építene házat? És ha kétmillióból felhúzhatná száz négyzetméteres lakását? A kérdés komoly, ugyanis már árulják azt a magyar fejlesztésű technológiát, mellyel olcsón és gyorsan lehet tartós, minőségi épületek sokaságát felépíteni. Bár Magyarországon is sokat panaszkodnak, hogy nem épül elég új lakás, vannak országok, ahol több mint tízmillió ingatlan hiányzik a lakosság elszállásolására, így első körben nekik segíthet leginkább a Grémound kft. találmánya.

Egy több évtizedes magyar találmány továbbfejlesztésével és tömeggyártásával oldhatja meg országok, régiók lakhatási problémáit a Grémound kft. Farkas László ügyvezető a Profit7-nek elmondta: először azzal keresték meg őket, hogy próbáljanak költséghatékony építési módszereket kidolgozni Algéria sivatagosabb vidékeire. Az intenzív, közel két éves fejlesztési időszakban egy komplex rendszert dolgoztak ki a cég mérnökei, melyben a technológiától kezdve az oktatáson át egészen a szükséges elemeket előállító gyárig minden benne van.

A gipszből és vasbetonból készült épületek könnyedén formázhatóak, tervezhetőek, ellenállnak a földrengéseknek, jó szigetelőhatásúak és rendkívül tartósak. A szinte mindenhol fellelhető alapanyagoknak köszönhetően pedig a hagyományos módszerekkel felépített ingatlanoknak mindössze töredékébe kerülnek. Farkas László megjegyezte: a rendkívül olcsó ár részben a gazdaságosabb tömeggyártásnak köszönhető, így a technológia elsősorban azokon a helyeken életképes, ahol gyorsan, nagyon sok épületre van szükség.

Ilyen volt többek között Botswana is, mely a közelmúltban kötött mintegy 20 millió euró értékű szerződést a Grémounddal. Mivel a gyárból kikerülő elemek nem csak lakások, de akár iskolák, kórházak, vagy egyéb középületek felépítésére is alkalmas, ezért akár egész városok felépítésére szóló megbízást is végre tudnak hajtani.

Álomlakás tizedáron – videó

A technológia azonban nem csak építészeti szempontból érdekes, társadalmi és gazdasági vonatkozásai is bőven akadnak. Farkas László szerint eddig sehol a világon nem létezett olyan megoldás, mely a szociális lakások piacán megtérülő befektetést kínált volna, a Grémound megoldásával azonban még az átlagnál jóval alacsonyabb lakbérekből is nyereség érhető el.

Ha kíváncsi arra, hogyan működik a találmány, illetve hogy miként sikerült nyélbe ütni eurómilliós üzleteket a világ távoli pontjain, kattintson az alábbi videóra!

 

Hasonló hírek

Szombaton és hétfőn nyitva lesznek a boltok

info

Újabb jó hír a benzinárról

Géza

Határozott döntés a SZOCHO csökkentéséről

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!