Image default
Külföld

Állig felfegyverzett rendőrök lepték el a német reptereket!

Gya­nús ala­kok tar­tot­tak te­rep­szem­lét a stutt­garti re­pü­lő­té­ren. Négy em­bert keres a rend­őr­ség, akik ál­lí­tó­lag már Pá­rizs­ban is ha­son­ló­kép­pen pró­bál­ták fel­de­rí­teni az egyik leg­for­gal­ma­sabb rep­te­ret.

A gyanúsítottakról a francia és marokkói titkosszolgálatok adtak bővebb tájékoztatást a német hatóságoknak, akik egyelőre még keresik őket. A stuttgarti repülőtér biztonsági szolgálata négy furán viselkedő férfira lett figyelmes, akik szinte mindenre kiterjedően fotózták körbe Baden-Württemberg legforgalmasabb légikikötőjét. A személyzet azonnal riasztotta a rendőrséget, azonban mire a kiérkező egyenruhások odaértek, a gyanús alakok kereket oldottak. A rendelkezésre álló információk szerint a körözött személyek között van egy apa-fia páros, a fiú egyik barátja, és egy negyedik személy is, akiről azonban egyelőre nem sokat tudni.

Párizsban is terepszemlét tartottak

A terrorfenyegetettséget azért is kell komolyan venni, mert a múlt héten ugyanezek a személyek a francia hatóságoknak is szemet szúrtak, amint a párizsi Charles de Gaulle repülőtér egyik terminálját fényképezték. A német terrorelhárítók munkáját a francia és marokkói hatóságok is segítik, akik figyelmeztetést adtak ki, hogy iszlamisták célpontjába kerülhetett valamelyik nagyon forgalmas európai reptér. Időközben pedig olyan információk is napvilágot láttak, miszerint a keresett férfiak kapcsolatban állhattak a strasbourgi karácsonyi vásáron elkövetett terrortámadás végrehajtójával.

A német terrorelhárítás vezetője bejelentette, hogy a körözött személyek elfogásáig a nagyobb repülőtereken állig felfegyverzett kommandósok fognak járőrözni.

Forrás: Ripost

Fotó: Twitter

 

Hasonló hírek

..Ha ezt meglátod, elájulsz! Ez aztán a hitvallás! (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Gyász: öngyilkos lett a népszerű meteorológus! Oszd meg!

Géza

Nem változik a német kormány menekültpolitikája

Edit