Image default
Külföld

Allah akbart kiáltoztak a kölni pályaudvaron! Földre teperték a rendőrök a muszlimokat

A rendőrség közlése szerint 10 muszlim fiatallal szemben kellett intézkedniük a kölni fő pályaudvaron. A muszlimok központi tanácsa szerint rasszista volt a rendőrségi akció.

A Németországi Muszlimok Központi Tanácsa közleményt adott ki, amelyben arról írnak, hogy szerintük a rendőrök rasszista intézkedéseinek ismét terítékre kellene kerülnie. A muszlimok érdekvédelmi szervezete úgy látja ugyanis, hogy csupán azért bilincseltek meg 10 fiatalembert a kölni főpályaudvaron, mert muszlimok voltak.

A hatóságok elismerték, hogy valóban járőrök intézkedtek tíz, 18-28 év közötti muszlim fiatallal szemben, akik hosszú ruhát és mellényt viseltek. A rendőrség azonban visszautasította, hogy rasszista okok vezérelték volna az egyenruhásokat.

A hivatalos szervek állítása szerint a fiatalok többször Allah akbart (Allah a legnagyobb) kiáltottak, amiért a kollégáik feltartóztatták, majd az igazoltatás idejére megbilincselték őket.A rendőrség hozzátette, hogy a kölni dóm környékén, így a főpályaudvar környékén is fokozott rendőri jelenét van, amit azzal magyaráznak, hogy Köln központja kiemelt célpont lehet a terroristák számára. Ezért, ha merényletek alkalmával gyakran használt Allah akbar hangzik el többször is, akkor természetes, hogy a rend őrei intézkedni fognak.

A muszlim tanács szerint azonban semmi nem indokolta, hogy zaklassák a békésen viselkedő bevándorlókat. „ A 10 fiatal a vallásuknak megfelelően volt felöltözve, és éppen egy eseményre siettek, ahol a Ramadán, vagyis a böjti hónap végét ünnepelték volna.”

Forrás: Ripost

Fotó: Twitter

 

Hasonló hírek

Vonat rohant egy autóba Lengyelországban, öten meghaltak

Géza

“11 ezer dollárt költöttünk az útra, de most elmegyünk”

info

Lezuhant egy svéd teherszállító repülőgép

info