Image default
Életmód hírek

Alföldi Róbert újra lefigymálta Magyarországot és a magyar embereket!

Alföldi Róbert szerint Ecuador rengeteg dologban előrébb tart, mint Magyarország.

Többek közt színes, kevert kultúrájuk példaértékű a rendező szerint, amelyben boldogan elvannak egymással. Senki nem cseszeget senkit. Az ecuadoriak nyitottak és befogadóak. Az óceánt kellene áthoznunk, hogy mi is normálisabbak legyünk – így vélekedett a Jászai-díjas színész, rendező a 24.hu-nak adott interjúban, annak kapcsán, hogy a Dél-amerikai országban is megrendezte Mozart Don Giovanni című operáját. 

Ecuador politikai és gazdasági szempontból is finoman fogalmazva instabil Dél-amerikai ország, ahol az interneten fellelhető adatok szerint a nagyjából 17 milliós lakosság 35 százaléka él mélyszegénységben, ami azt jelenti, hogy napi jövedelme nem éri el az egy amerikai dollárt.

A kilencvenes évek óta több nagy gazdasági válságot is megéltek és több elnököt is fogyasztottak. 1996 és 2006 között egy sem töltötte ki a ciklusát. Tartósan magas a munkanélküliség és rosszak a szociális ellátások.

Alföldi Róbert szerint mégis nekünk lenne mit tanulnunk az ecuadoriaktól. Például azt, hogy nem ők “cseszegetik” egymást az eltérő származás vagy a más kultúra miatt.

A 24.hu riportere megkérdezte tőle, hogy mit hozta haza a Dél-amerikai országból. Erre Alföldi azt felelte, hogy sok mindent, mert csak halkan jegyzi meg, hogy nagyon sok mindenben előbbre tartanak mint mi.

Ő például egy olyan modern városrészben lakott, amilyen szerinte Budapesten nincs is. Nem a beton és az üveg az uralkodó, hanem a természetesség.

Áthoznám a parkokat, a zebrákat, amikben lámpák villognak az aszfaltba beépítve, áthoznám, hogy éjszaka viszik el a szemetet, áthoznám a csodálatos gyümölcseiket, az ezerféle kukoricájukat, a színes, kevert kultúrájukat, amiben sok hatás van jelen egyszerre – fogalmazott. 

Hozzátette, hogy ezzel együtt, hogy bár nagyon erősen látható, hogy ki milyen származású, tudható, kik az indiánok, kik a más kultúrájúak, de senki nem “cseszeget” senkit, boldogan elvannak egymással.

Nincsenek etnikai ellentétek, nincs kirekesztés. Ezt a nyitottságot, elfogadó, befogadó személetet is átültetném ide. Azt mondják, az óceán és az Egyenlítő közelsége barátságos, derűs, mosolygós, életszerető személyiséget csinál az emberből, még akkor is, ha a tengerszint felett kétezer méterrel hideg van esténként. Nap, hőség nálunk is van, már csak az óceánt kellene áthozni, hogy mi is normálisabbak legyünk – vélekedett a Jászai-díjas színész, rendező.

24.hu, Vezető kép: Youtube

PS

Hasonló hírek

A megfelelő ember az, akinek pontosan azért tetszel, mert nem vagy olyan, mint más, a valódi énedet fogja értékesnek…

Mazsi

Kóstoljon halat az OMÉK-on!

info

Parkolás Budapesten karácsonykor: megjött a fontos bejelentés

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------