Főoldal » Alaposan megváltozhat az időmérő a Forma-1-ben
Autók - motorok - hajók

Alaposan megváltozhat az időmérő a Forma-1-ben

Forrás: MTI

Alaposan megváltozhat az időmérő edzés szabálya a Forma-1-ben: sajtóinformációk szerint Bernie Ecclestone és a csapatfőnökök már megegyeztek erről, s akár a szezonnyitó március 20-i Ausztrál Nagydíjon életbe léphet a módosítás.

Alaposan megváltozhat az időmérő a Forma-1-ben

Ami nem változik, az a szombati időmérő időtartama, amely továbbra is – a szünetekkel együtt – 60 perc lesz.

Az első szakasz, az úgynevezett Q1 16 percig tart majd úgy, hogy hét perc után a leglassabb pilóta kiesik, majd minden további másfél perc elteltével újabb versenyző búcsúzik. A Q1-et követően 15 pilóta marad versenyben.

Az új Q2 15 perces lesz, ebben hat perc után esik ki az első versenyző, majd ugyancsak 90 másodperceként követik őt a többiek. A szakasz végére nyolc pilóta marad.

A 14 perces Q3-ban már 5 perc után megkezdődik a létszámcsökkenés, majd a másfél percenkénti kiesések után az utolsó 90 másodpercre már csak két pilóta marad. Ők döntik el egymás közt, hogy kié lesz a pole pozíció.

Az új rendszerrel – amelynek célja, hogy a korábbinál több legyen az izgalom – az autók az eddigieknél jóval több időt töltenének a pályán.

A javaslatra még a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának is rá kell bólintania, erre várhatóan jövő pénteken kerülhet sor Genfben.

Hasonló hírek

Ha ilyen autód van, akkor kezdhetsz félni a tolvajok miatt

Edit

Ne kapcsold be azonnal a légkondit amikor beülsz az autóba! Olvasd el az alábbi információt és mentsd meg szeretteid egészségét!

Mazsi

Elege lett a magyar autószerelőnek, óriási szöveget írt a garázsajtóra

Géza