Hirmagazin.eu
Főoldal » Aláírta a rendőrségi reformokat Trump
Külföld

Aláírta a rendőrségi reformokat Trump

Óvatos változásokat vezetett be Donald Trump amerikai elnök, válaszul azokra a hetek óta tartó tiltakozásokra, amelyeket az afroamerikai Georg Floyd brutális rendőrségi intézkedés miatti halála váltott ki.

A hatósági személyek fellépése, amikor erőszakot alkalmaznak, meg kell, hogy feleljen bizonyos alapszabályoknak – mondta Trump elnök a Fehér Házban aláírt rendeletről. Fojtófogást e normák szerint például csak életveszély esetén alkalmazhat a rendőr.

Újítás, hogy a rendőrhatóságoknak ezentúl meg kell osztaniuk egymással azt az információt, ha egy egyenruhást túlzott erőszak alkalmazása miatt elmarasztaltak. Ezzel lehet ugyanis elejét venni, hogy egy elmarasztalt rendőr egy másik rendőri szervnél helyezkedjen el.

Emellett

megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy az amerikai rendőröket kevesebb “halálos fegyverrel” szereljék föl.

A Demokrata Párt máris bírálta a rendeletet, mondván, az intézkedések nem elégségesek. Chuck Schumer, a szenátusban kisebbségben lévő demokrata párti képviselőcsoport vezetője hozzátette, a rendelet emellett nem teszi semmissé Trump elnök korábbi “uszító retorikáját”.

A 46 éves, fekete bőrű George Floydot május 25-én Minneapolisban négy rendőr igazoltatás közben a földre teperte, és egyikük percekig térdelt a nyakán, annak ellenére, hogy a férfi többször is jelezte, hogy nem kap levegőt. Floyd a kórházba szállítás után meghalt. A súlyos incidens a rasszizmus és a rendőri brutalitás elleni tüntetéseket váltott ki az Egyesült Államokban és a világ számos más országában.

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Kevin Dietsch

Hasonló hírek

Megérkezett Berlinbe az MMA művészeinek kiállítása

Géza

Az osztrák kancellár az illegális bevándorlók előtt tágra nyitja Európa kapuit

Edit

Halálos beteg volt – lefagyasztathatta a holttestét

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------