Hirmagazin.eu
Főoldal » Aláírta a felsőoktatási törvény módosítását Áder János
Belföldi hírek

Aláírta a felsőoktatási törvény módosítását Áder János

forrás: M1

Hétfő este aláírta a felsőoktatásról szóló törvénymódosítást Áder János. A köztársasági elnök szerint kölcsönös jó szándékkal és közös akarattal megvalósítható a Magyarországon működő külföldi egyetemeken folyó magas színvonalú munka folytatása.

A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján olvasható közleményben Áder János úgy fogalmaz: kölcsönös jó szándékkal és közös akarattal megvalósítható a Magyarországon működő külföldi egyetemeken folyó magas színvonalú munka folytatása.

Aláírta a felsőoktatási törvény módosítását Áder János
Áder János köztársasági elnök. MTI Fotó

A köztársasági elnök hozzátette: felkéri a kormányt, hogy kezdjen tárgyalásokat az új törvényi rendelkezések végrehajtása érdekében az érintettekkel.

Áder János hangsúlyozta: megvizsgálta a törvény alkotmányosságát és a nemzetközi szerződéseknek való megfelelését és megállapította, hogy a módosítás a tanulásnak és tanításnak az Alaptörvényben rögzített szabadságát nem sérti, mint ahogy a felsőoktatási intézmények önállóságát sem.

Az Országgyűlés 2017. április 4-én fogadta el a T/14686 számon benyújtott, a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosításáról szóló javaslatot.

 

Hasonló hírek

Szijjártó a BBC-nek: nemzetközi médiakampány folyik Magyarország ellen

Edit

Rogán: A gazdasági növekedés fenntartására kell összpontosítani

Géza

Visszavonta Demeter Márta tagságát Kövér László! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------