Főoldal » Akkora aszteroida fogja megközelíteni a Földet, ami majdnem olyan óriási, mint a gízai nagy piramis – ekkor ér ide!
Tudástár - minden érdekesség

Akkora aszteroida fogja megközelíteni a Földet, ami majdnem olyan óriási, mint a gízai nagy piramis – ekkor ér ide!

Hatalmas aszteorida fogja megközelíteni a Földet holnap kora reggel!

A NASA figyelmeztetés adott ki egy óriási méretekkel rendelkező aszteorida miatt, ami szerdán, kora reggel 5:13-kor lesz a legközelebb a bolygónkhoz. Azonban szerencsére biztonságos távolságban fog pályára állni és elhaladni mellettünk, mert ha becsapódna, hatalmas pusztítást okozhatna – számolt be róla a 24.hu oldala, az International Bussiness Times információi alapján.

A maga kolosszus méreteivel, ami nem kevesebb, mint 130 méter széles, az Apollo-aszteoridák közé sorolták. A legkönnyebben az ember úgy tudja elképzelni, ha a gízai nagy piramisra gondol, hiszen méretben majdnem ugyanolyan hatalmas. Az említett aszteorida a 2019 XF nevet kapta.

A hasonló égitestek folyamatos útjuk során, amit egy széles pályán tesznek meg, előfordul, hogy időként a Földet, a Marsot, a Vénuszt vagy akár a Merkurt is megközelítik. A szakértők elemzése szerint, az objektum legközelebb 2029 augusztusában jár majd újra a Föld közelében.

Forrás: Blikk.hu

Illusztráció: Northfoto

Hasonló hírek

Óriási bejelentés a kutatóktól, döbenet, mire bukkantak Egyiptomban

Mazsi

Hathat a jövő a jelenünkre?

Edit

Hajóroncsok a Bermuda-háromszögben (Videó)

info