Főoldal > Hírek > Főhírek > Időjárás > Akkor most milyen telünk lesz?

Akkor most milyen telünk lesz?

Hirdetés

forrás: M1/Ma reggel

Egyes hírek szerint nagyon kegyetlen, a meteorológia szolgálat szakembere azonban a jelenlegi prognózisok alapján ezt cáfolja, sőt.

Egyes előrejelzések szerint nagyon kegyetlen tél vár ránk, hosszú ideig tartó, dermesztő hideggel, hóviharokkal, utána pedig áradásokkal, sőt, valamiféle El Niño-hatással is kell számolni. Utóbbit Lakatos Mónika éghajlatkutató, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa rögtön cáfolta, ez ugyanis – magyarázta – főképp a trópusi térségekben jellemző, nálunk elenyésző a hatása.

Azt, hogy az öreg kontinensen végül milyen lesz a tél, az izlandi alacsony- és az azori magasnyomás egymáshoz való viszonya határozza majd meg. Ha erős a nyugatias áramlás, enyhe, ha gyenge, előfordulhatnak hideg-betörések a Kelet-európai síkságról.

Az Európai Középtávú Előrejelzési Központ (ECMWF) hathavi prognózisa szerint egyébként a szokásosnál enyhébb és kissé csapadékosabb tél várható a térségünkben, de természetesen ahogy közeledünk időben, úgy lesznek egyre pontosabbak az előrejelzések is – mondta a szakember.

hirmagazin_2015-09-02_161538

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
tűzvédelem
WordPress Lightbox