Image default
Külföld

Aki ösztönzi a bevándorlást, Európát veszélyezteti

Világossá vált, hogy két teljesen különböző világnézet, felfogás létezik a migrációval kapcsolatban – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Isztambulban az MTI-nek, a Budapest Folyamat 6. miniszteri ülését követően. Az Európai Bizottság a konferencián mindent megtett azért, hogy minden arról szóljon mennyire jó a migráció Európának és újabb migrációs folyamatokra van szükség – közölte Szijjártó Péter.

A miniszter hangsúlyozta: Brüsszel a Budapest Folyamatot is arra akarta felhasználni, hogy újabb migrációs hullámoknak csináljon kedvet, de

sikerült megakadályozni a záródokumentumok egyhangú elfogadását.

Aki ösztönzi a bevándorlást, Európát veszélyezteti

A közép-európai egység újra megmutatkozott, a négy visegrádi országon túl Ausztria és Olaszország sem írta alá az isztambuli deklarációt és az abból következő akciótervet.

Ezek az országok egyáltalán nem értenek egyet azzal, hogy a migrációs folyamatok jók lennének és azokat inspirálni kellene azokat.

A migráció újabb és rendkívüli veszélyeket tartogat Európa számára. Az elmúlt hetek nyugat-balkáni eseményei egészen riasztóak, miután Bosznia-Hercegovinában és Észak-Macedóniában olyan terroristákat fogtak el, akik korábban az Iszlám Állam dzsihadista szervezet tagjaként harcoltak a Közel-Keleten.

Aki ösztönzi a bevándorlást, Európát veszélyezteti 1

Most, hogy az Iszlám Állam ellen szerveződött nemzetközi koalíció legyőzte a dzsihadista szervezetet, a zsoldos terroristák százasával akarnak visszatérni az Európai Unió területére. Ezt meg kell gátolni, meg kell állítani.

Mindenki – az ENSZ és Brüsszel is -, aki a migrációs folyamatot ösztönzi, Európa biztonságát sodorja rendkívüli veszélybe, ugyanis a migrációs hullámok újabb lehetőséget adnak a visszatérésre a terroristáknak.

A miniszter közölte: a Nyugat-Balkánon a helyzet egyre drámaibb, Bosznia-Hercegovina területén 25 ezer illegális bevándorló tartózkodik, a beáramlás Görögországba 32 százalékkal nőtt és Szerbiába is folyamatosan érkeznek az emberek.

A magyar határőrök egyre több olyan esetet derítenek fel, amikor illegális migránsok nem a kerítésnél, hanem a határt legálisan átlépő járműveken elrejtőzve próbálják átlépni a határt.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A Fehér Háznak először van nyíltan transznemű alkalmazottja

info

Donald Trumpot bocsánatkérésre szólították

info

Az Amazon megnyitotta a pénztár nélküli boltját

Géza