Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Akár tüdővérzést is okozhatnak: húszból tizenhét párásítót azonnal kivontak a forgalomból.. – Oszd meg!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium légnedvesítők és aromadiffúzorok biztonságosságát vizsgálta és 20 termékből tizenhetet azonnal leparancsolt a boltok polciról.

Az vizsgálat során ugyanis rémisztő, alapvető hiányosságok derültek ki ezekről a készülékekről.

A jó minőségű, biztonságos légnedvesítők alkalmasak lehetnek az egészségkárosító hatások megelőzésére, a hasonló elven működő diffúzorok pedig aromaterápiás célt is szolgálnak, hiszen kellemes illattal tölthetik be a szobát. Csakhogy a készülékek tartályában penészgombák szaporodhatnak el ha nincsenek rendesen, rendszeresen tisztítva. A penészgombák spórái a párologtatott vízzel együtt a levegőbe juthatnak, ami fertőzést vagy mérgezést okozhat.

 

Enyhébbek között az irritált szem, orrfolyás, köhögés található, a súlyosabb esetben pedig fejfájás, izomgörcs, esetenként akár tüdővérzés is kialakulhat.

Ez megelőzhető lenne azzal, ha a készülék úgy van kialakítva, hogy könnyen tisztítható legyen, ám a forgalomból kivont termékek nem feleltek meg ennek az elvárásnak. A szerkezeti hiányosságokon túl ráadásul a külső tápegység hálózati és törpefeszültségű részeinek nem megfelelő elválasztása, elégtelen szigetelése az áramütés kockázatát hordozza.

A bevizsgált termékek közül mindössze egyetlen ultrahangos párásító bírt antibakteriális tulajdonsággal, ami valóban megakadályozza a vízben lévő baktériumok elszaporodását.

– A fogyasztóvédelmi hatóság haladéktalanul elrendelte a nem biztonságos termékek forgalomból való kivonását. A súlyos kockázatú árucikkeket a forgalmazóknak a vásárlóktól is vissza kell hívniuk. A gyászos eredmények indokolttá teszik, hogy az idén először vizsgált termékkör fokozott ellenőrzését a jövőben rendszeresen elvégezze a labor – írta at ITM.

A termékek tételes listája a Fogyasztóvédelmi Portálon megtalálható.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Fogolyszökés miatt keresi a rendőrség Banka Gábort

Géza

Annyi dianás cukrot evett a buszsofőr, hogy az alkoholszonda “kiakadt”..

Géza

Ketten meghaltak az M1-esen

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------