Hirmagazin.eu
Főoldal » Akár egyharmaddal is kevesebb lehet a fűtésszámla
Életmód hírek

Akár egyharmaddal is kevesebb lehet a fűtésszámla

Sorra dőlnek meg a melegrekordok, ráadásul Mindenszentekkor és halottak napján újabb időjárási csúcs várható. A Ripost által megkérdezett fűtési szakember szerint emiatt összel a korábbinál 30-35 százalékkal kedvezőbb fűtésszámlákra számíthatunk. Sőt, a tél is enyhébb lehet.

Hihetetlen: az ember kénytelen napközben levenni a kabátját, annyira szép és kellemes az idő odakinn, mintha nem is az ősz, hanem a tavasz második felében járnánk!

Ráadásul az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint Mindenszentekkor, azaz november elsején megdőlhet az 1926-ban Szegeden feljegyzett 24,9 fokos napi hőmérsékletrekord, halottak napján pedig az éppen 90 éve Ásotthalmon feljegyzett 23,2 fokos napi csúcs lehet a múlté. Mindez pozitívan hat a fűtésszámlánkra is.

Akár egyharmaddal is kevesebb lehet a fűtésszámla

Már kimutatható a fűtés-megtakarítás

„Míg tavaly szeptember végén, október elején kellett fűteni, idén október közepéig csak kevesek kapcsolták be a fűtést. Ez az őszi meleg hőmérséklet körülbelül 15-20 százalékos energiafogyasztás csökkenést jelenthet az előző év azonos időszakához képest.

Az a szakmai becslésem, hogy az őszi fűtésszámla átlagosan 30-35 százalékkal lesz kevesebb, mint tavaly

– mondta el a Ripost-nak egy fűtéstechnikai szakember.

A kiadásokat hónapról hónapra gondosan vezető Sönberger Krisztiánadatai is igazolják a szakember szavait.

„Bár még az októberi számlát nem kaptuk meg, de a mérőóra állása alapján számolva az októberi fűtés költségünk 8553 forinttal lesz kevesebb, mint tavaly ilyenkor. A szeptemberi számla viszont megérkezett, múlt hónapban 5931 forinttal fizettünk kevesebbet, mint 2017-ben a 9. havi fűtésért. Ezek a számok pedig nagyjából egyharmados megtakarítást mutatnak. Nagyon örülök neki, hogy most kevesebbet kellett fizetnünk, remélem, a tél és a tavasz is enyhébb lesz – mondta el lapunknak a gázzal fűtő férfi, aki egy 81 négyzetméteres budapesti társasházban él a családjával.

Akár egyharmaddal is kevesebb lehet a fűtésszámla 1

Az átlagnál melegebb telet jósolnak

A tengeráramlatok és egyéb sok éves statisztikákkal dolgozó amerikai Nemzeti Éghajlati Adatközpont Európát érintő előrejelzése szerint Magyarországon és a környező országokban 2 fokkal melegebb télre számíthatunk 2018-ban, mint amit az elmúlt évek átlaga mutat. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a fagyos napok száma egyre csökken Magyarországon, akkor kifejezetten enyhe télre számíthatunk. Vagyis kevésbé kell felfűteni a szobákat, márpedig minden egyes fokkal 5-6 százaléknyit csökken az energiafelhasználás! Bizakodóak az emberek

Kíváncsiak voltunk, hogy mit gondolnak az emberek a kellemes időjárás pénztárcakímélő hatásáról. Merthogy a szép időnek mindenki egységesen örül.

Pálvölgyi Ferencné, Irma„Emlékszem, a szeptemberi számla is kevesebb volt, s tény, hogy a radiátor csöve is csak akkor meleg, ha kint hideg van. Szóval, elképzelhetőnek tartom az akár egyharmados fűtésszámla csökkenést. Meg aztán, nem bánom, ha nincs hideg és nem fagy. A mostani idővel is csak az a bajom, hogy nehéz kiszámítani, mit vegyek fel az útra, hogy ne fázzak és ne is legyen melegem!”

Lukácsi Imre„Örülök a jó időnek, s ugyan az időjárás kiszámíthatatlanul képes megváltozni, remélem, sokáig kitart a kellemes meleg. Bár az akár egyharmados fűtésszámla-megtakarítást kétlem, de egy 15-20 százalékos spórolást elképzelhetőnek tartok.”

Bélteki Péter„Érdekes dolog ez az időjárás, mert tényleg kiszámíthatatlan. A nyári esküvőmön például 18 fok volt, ahogy a mostani, október végi pólós idő is meglepő. Ám mindent összevetve szerintem legjobb esetben is maximum 10 százalékot spórolhatunk a fűtésen.”

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Így hangzott száz éve Apponyi gróf trianoni védőbeszéde Párizsban – hanganyag

Géza

Titkok a zöld szemű emberekről

Edit

Depresszió ellen tedd ezt heti háromszor!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------