Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Akár egy akciófilmben: így csaptak le a határon a TEK-esek a korrupcióval vádolt pénzügyőrökre – Itt a videó

Budapest – Látványos akció Beregsuránynál: így csaptak le a TEK-esek azokra a pénzügyőrökre, akik saját zsebre dolgoztak a határon.

16 pénzügyőrt hallgatnak ki gyanúsítottként hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt – adta hírül az ügyészség szerdán, egy nappal azután, hogy több autópályarendőrt is őrizetbe vettek, mert pénzért cserébe nem büntették meg az autósokat.

Mint megírtuk, az M1-esen dolgozó autópályarendőrök mellett a pénzügyőrök is kijátszhatták a törvényt, saját malmukra hajtva a vizet. Az ügyészség tájékoztatása szerint a vesztegetést elfogadó pénzügyőrökkel az ügyészség 151 rendbeli bűncselekmény megalapozott gyanúját közölte, a terhükre rótt legsúlyosabb bűncselekmény – a bűnszervezetben, az előnyért hivatali kötelességét megszegve, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette – büntetési tételének felső határa 24 év szabadságvesztés.

A tájékoztatás mellett a látványos akcióról készült felvételt is közzétette az ügyészség. Íme az elfogás:

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Fokozódik a migránshelyzet a magyar határnál, ez történt hajnalban

Mazsi

Egy illegális migráns egy gyorsvonat ülései alatt megbújva próbált meg bejutni Magyarország területére

Géza

Elszaporodóban vannak a kábítószerrel- és különböző pszichoaktív anyagokkal kereskedők, amely bűncselekmények rendkívül veszélyesek a társadalomra! Fővárosi rendőreinknek ez már a többedik nagy fogása! Köszönjük áldozatos munkájukat! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza