Hirmagazin.eu
Főoldal » Akár a lázmérés is része lehet a futballstadionba belépésnek
Életmód hírek

Akár a lázmérés is része lehet a futballstadionba belépésnek

A hétvégén folytatódik a német labdarúgó-bajnokság. A sztárfocisták piaci értéke azonban jelentősen csökkent a járvány okozta kényszerszünet miatt, ez pedig a klubok költségvetésére is negatívan hathat – véli Szabados Gábor sportközgazdász.

„Nyugodtam mondhatjuk, hogy a futball már most nagyon komoly veszteségeket szenvedett, mind anyagi, mind marketing szempontból. Természetesen azzal, hogy hogy újraindulnak a bajnokságok, a pénzügyi veszteségek nagy része, az eddig elmaradt bevételek egy része visszahozható. Ez alól némileg kivételt jelentenek azok a klubok, ahol a jegyekből befolyó pénz nagyon jelentős részét képezi a bevételnek, hiszen nem lesznek nézők a stadionokban. Ez elsősorban a topbajnokságok klubjaira érvényes. De

legalább a televíziós és a szponzori bevételek visszahozhatók”

– mondta Szabados Gábor.

Ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy a mögöttünk hagyott időszak veszteségei, bizonyos átrendeződések miatt a teljes bevételkiesés nem hozható vissza. Biztosra vette, hogy ezt

a gazdasági évet a csapatok tíz-húsz százalékos bevételkiesés nélkül nem fogják megúszni.

Ugyancsak nincsenek kétségei afelől, hogy a bajnokságok szünetelése, illetve az ebből fakadó bevételkiesések miatt csökkenni fog a játékosok piaci értéke. Világossá tette, hogy a futballisták értéke nem azért csökken (sőt gyakorlatilag már ezt múlt időbe is tehetjük: csökkent), mert a leállás alatt veszítettek képességeikből, rosszabb futballisták lettek, hanem mert a bevételi oldalon szereplő összeg csökkenésével a kluboknak nem lesz módjuk az elmúlt évekhez hasonló költekezésre. Szerinte akkor fog majd ismét növekedni a játékosok értéke, ha a bevételek is visszaállnak a régi szintre.

Szabados Gábor beszélt arról is, hogy különféle becslések, jövendölések láttak napvilágot arról, hogy a járvány elülte után a szurkolók milyen hajlandóságot mutatnak majd a meccsre járásra. Szerinte van olyan vélemény, hogy az emberek sokkal óvatosabbak lesznek, nem fognak tömegeseményekre menni, de olyan is, hogy legalábbis az első időszakban, mivel kiéheztek a futballmeccsekre, a korábbinál is többen mennek. Azt valószínűsíti, hogy ahol a válság előtt rendszerint telt házas mérkőzéseket rendeztek, ez a jövőben is így lesz.

Felhívta a figyelmet arra, hogy biztosan nem egyik napról a másikra vált majd át a futballvilág a zárt kapus mérkőzésekről a telt házasakra, nagy valószínűséggel lesznek egy átmeneti időszakban mennyiségi korlátok a nézőszámot illetően. Elképzelhetőnek tartotta, hogy olyan feltételek születnek, hogy két néző között egy széket üresen kell hagyni. Vélhetően külön szabályok vonatkoznak majd a beléptetésre, talán a lázmérés is ennek része lesz – tette hozzá.

Nyitókép: MTI/EPA/Sascha Steinbach
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Mostantól tilos klíma nélküli teherautóban állatokat szállítani kánikulában

Géza

Újszülöttet hagytak a Jahn Ferenc kórház inkubátorában

Géza

Névnapok november 29.

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------