Image default
Belföldi hírek

Ágyi poloskák támadták meg a Honvédkórházat

A Honvédkórház egyik orvosi szobájában észlelték elsőként a poloskákat, azóta pedig már több szobára és más emeletekre is átterjedtek.

A HVG szerint a poloskák eddig csak az ügyeletes orvosok szobájában bukkantak fel, de villámgyorsan terjednek. Az ügyeleti szobákat azért tartják fent a kórházban, hogy a készenléti orvosok tudjanak pihenni vagy aludni, amíg nem riasztják őket. Az egyik szakorvos is épp egy pihenésre kijelölt szobában dőlt le, miután csípéseket észlelt a testén. Az orvos rögtön poloskára gyanakodott, amit a bőrgyógyászat szakemberei be is igazoltak.

Az Index információ szerint az ágyi poloskákra júliusban figyeltek fel először, aminek hírét azonnal jelezték az osztályvezető főorvosnak, aki annyival zárta le az ügyet, hogy csupán az orvos hisztériázik. Intézkedéseket csak akkor vezettek be, amikor még egy orvos jelentette, hogy vérszívót tapasztalt az ágyánál, ekkor az ágyakat kidobták és tájékoztatták az összes illetékes orvost az esetről – írja a HVG. Azonban az eltelt egy hónap alatt a poloskák elkezdtek más szobákra is átterjedni, köztük a műtősök és aneszteziológusok pihenőhelyére is, ami különösen aggasztó, mert ezek a szobák nagyon közel helyezkednek el a műtőszobákhoz.

Az egyre tovább terjedő poloska-invázó ellen fertőtlenítést és irtást rendeltek el, azonban a csípések eddig már 35-40 orvost és ápolót érintenek. A dolgozók továbbra sem szívesen használják a pihenőszobákat, így az összes orvos kénytelen a kórház egyik nem használt, négyágyas szobájában aludni, ahol a műanyag matracokra nem tudnak átterjedni a vérszívók.

A HVG felkereste a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályát, akiktől azt a választ kapták, hogy amint megtudták, hogy poloskák találhatóak a kórház falain belül, rögtön elvégezték a szükséges intézkedéseket, állításuk szerint azóta minden helyiség használható.

Arról, hogy a poloskák a betegek ágyát is érinthetik-e, nem esett szó, pedig elképzelhető, hogy oda is könnyen átterjedtek a rovarok, főleg, hogy a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint könnyen meglehet, hogy a poloskák az egyik beteg ruházatán keresztül érkeztek az épületbe.

Forrás: Blikk.hu

Illusztráció: Northfoto

 

Hasonló hírek

“Erdélyben ezek nem a nyomtatott sajtóban terjedtek, hanem kézről kézre adva, gyakran kéziratban” – Reményik Sándor kiadatlan verseit és kisprózáit tartalmazó Rianás című kötet szerkesztőjével, Balázs Imre Józseffel beszélgettünk

Géza

Hozzád oda érne a mentőhelikopter? Évi ezer élet múlik a légi mentőkön

Mazsi

Niedermüller: kerítések helyett befogadásra lenne szükségünk

Géza