Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Afgán és magyar embercsempészt fogtak el az M5-ös autópályán

forrás: MTI

Elfogtak az M5-ös autópályán egy afgán és egy magyar embercsempészt, akik összesen 31 illegális bevándorlót akartak az ország belsejébe szállítani – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Hürkecz Zoltán törzsőrmester közleménye szerint a rendőrök csütörtökön az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán Kecskemét és Lajosmizse között ellenőriztek egy 24 éves afgán férfi által vezetett gépjárművet, amelyben 17 afgán és 3 iráni állampolgár utazott.

A külföldi utasok illegálisan lépték át a határt, ezért előállították őket, velük szemben idegenrendészeti eljárást indítottak. A sofőrt embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

Ugyancsak csütörtökön az M5-ös autópályán Kiskunfélegyháza közelében ellenőriztek egy gépjárművet, amelyet egy magyar férfi vezetett.

A járműben 3 kurd és 8 szír állampolgárt találtak, akik nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért előállították őket. A 39 éves magyar állampolgárt embercsempészés gyanúja miatt őrizetbe vették.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Balesetek: autó szalagkorlátnak ütközött; felsővezetékek szakadtak le!

Géza

Az autópályán is kötelező jobbra tartani

info

18 év fegyházat kapott a férfi, aki villamos elé lökött egy nőt

Edit