Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Áfacsalókat fogtak el NAV-osaink

Több mint egymilliárd forint adót csalt el az a Komárom-Esztergom megyei likőrgyár, melynek vezetőit a napokban kapcsolta le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A költségvetésnek okozott kár az akcióban teljes egészében megtérült.

A desztillált szeszesital gyártásával foglalkozó, termékeit főként belföldön értékesítő társaság fizetendő áfáját akarta csalással csökkenteni. Egy fiktív parfümértékesítési láncolatot alakított ki, és körbeszámlázással teremtett látszólagos alapot befizetendő adója mérséklésére.

A létrehozott fiktív cégláncolatban egyik résztvevő sem fizette meg az adót, valós termékkereskedelem sem volt, csak utaztatták egymás között a márkás parfümöket.

A NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága huszonkét helyszínen csapott le egyszerre, bizonyítékokat foglaltak le, gyanúsítottakat hallgattak ki. Az okozott adóhiány és a várható bírságok biztosítására a NAV a társaság ingatlanjait, alaptőkéjét  zár alá vette, továbbá tárgyi eszközöket, bankszámlákat és egy autót is foglalt, így a költségvetést ért kár teljes mértékben megtérülhet.

A pénzügyi nyomozók eddig három férfit hallgattak ki a költségvetési csalás gyanúsítottjaiként, tettükért akár tíz éves szabadságveszést is kaphatnak.

MTI, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Halálos ütközés..

Géza

Holttestet találtak a I. kerületben a vár aljánál

Mazsi

Kettős vasúti gázolás Adács és Karácsond között

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian